Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Judo klub Komenda ima dve novi državni prvakinji in neverjeten ekipni rezultat

V soboto, 14.5.2022 je v Športni dvorani v Braslovčah potekalo Državno prvenstvo v judu za starejše dečke in starejše deklice. Judo klub Komenda je nastopil s sedmimi odlično pripravljenimi tekmovalci, katerim je uspel zgodovinski rezultat. Kar dve dekleti Timeja Starovasnik in Nastja Drakšič Koštomaj sta postali državni prvakinji za leto 2022, osvojili pa so kar 5 kolajn in se ekipno uvrstili na 2. mesto v državi. Tudi judoista, ki nista osvojila kolajne sta se borila v borbi za 3. mesto, kar pomeni, da je celotna ekipa nastopila vrhunsko.

Tekmovalo je 42 slovenskih klubov in kar 204 tekmovalci. Judo klub Komenda je tokrat resnično pokazal vrhunsko pripravljenost, kar je rezultat trdega dela, skupnih treningov ter mednarodnih priprav. Uvrstil se je na 2. mesto, takoj za Judo klubom Apolon Maribor. K temu je pripomogla ekipa judoistov, ki so osvojili 2 zlati, 1 srebrno in 2 bronasti kolajni ter 2 peti mesti.

Brez izgubljene borbe, s štirimi zmagami je navdušila Timeja Starovasnik, ki je že z odličnimi rezultati na tekmovanjih tekom sezone dokazala, da spada v sam vrh slovenskega juda mladih. To je vsekakor potrdila še z naslovom državne prvakinje. Pridružila se ji je še Nastja Drakšič Koštomaj, ki se nam je v klubu pridružila letos in že dosega odlične rezultate. Sedaj se lahko pohvalimo z dvema najboljšima judoistkama Slovenije v kategoriji starejših deklic. V finalu se je boril tudi naš borec Leon Adrović, ki je zmagal vse štiri zaporedne borbe. V finalu se je pomeril proti znanemu nasprotniku iz Bežigrada, katerega mu tokrat ni uspelo premagati, zato je osvojil naslov državnega podprvaka in se okronal s srebrno kolajno. Na stopničkah sta stala tudi Karim Veinhadl in Mina Jenko. Karim je po treh težkih zmaganih borbah izgubil le eno, ki pa je bila pot v finale, zato je v borbi za tretje mesto še enkrat zbral vse moči in premagal judoista iz JK Bežigrad ter si zagotovil 3. mesto v državi. Tudi Mina je bila suverena in premoč priznala le eni nasprotnici ter prav tako osvojila 3. mesto. Za kolajno je le malo zmanjkalo Teotu Bizjaku in Žani Lazić, ki sta se v številčni konkurenci odlično borila in žal izgubila borbo za 3. mesto ter končala na vseeno odličnem 5. mestu.

Trdo delo se je izplačalo in ekipa U14 je vsekakor lahko vzor tudi ostalim sekcijam Judo kluba Komenda. Čestitamo!

Oglejte si tudi