Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

"Miklavževo darilo" Komendčanom

Godba Komenda je na god dobrodelnega škofa pripravila zelo lep in kakovosten koncert.

 

Komendski občani niso kar tako na sam god sv. Miklavža 6. decembra zvečer skorajda povsem napolnili prostorno dvorano Kulturnega doma v Komendi. Že napovedani program je obetal veliko, nastope sledečih glasbenih in plesnih skupin ter posameznikov: Country plesne šole Wild West, Twirling in mažoretnega kluba Komenda, Folklorne skupine DU Komenda in pevke Ane Plahutnik. Poleg teh je povezovalec programa Jure Sešek zagotavljal profesionalno vodenje prireditve. Dirigent Godbe Komenda Peter Šala pa, ko je zamahnil s taktirko, da bo šlo zares. 

 

In res je šlo, od ene do druge pesmi vrhunskih tujih pevcev, glasbenih skupin in izvajalcev, petja in plesov, skorajda akrobatskih spretnosti plesalk Country plesne šole Wild West do domačih mažoretk. 

Aplavz po vsaki izvedeni točki je bil upravičen, le mala, a lepa in tako rekoč dolžnostna nagrada za prikazane predstave. Kako kakovostne, je povedal napovedovalec Jure, ko je predstavljal nastopajoče skupine in njihove velike uspehe doma in po svetu.

 

Njihovega nastopa se je razveselil, nastopajoče pohvalil in številne obiskovalce pozdravil sam župan Stanislav Poglajen.

 

Umetniški dogodek je zelo povzdignil lepo okrašen oder, pri katerem pa se je izkazalo, da za tovrstne nastope primanjkuje prostora. Ko je bila, na primer, na odru Godba Komenda (ta je bila vso prireditev), so nastopile mažoretke ali Country plesna šola Wild West. Načrtovalci odra niso mogli predvideti, da bodo kdaj tudi takšni nastopi na njem. Sami so imeli v  glavi predvsem igre, recitale, pevske nastope. A, če je dobra volja, zanimiv in kakovosten program, kot je bil tokrat, odlični izvajalci, potem se vse da uresničiti, ljudje pridejo, se vračajo domov zelo zadovoljni, obogateni, prirediteljem pa kane tudi kakšen podarjeni evro. Krepko so si jih zaslužili, na Miklavžev god pa tudi izkazali z dobrotljivostjo. Vsakemu obiskovalcu so na koncu ponudil slasten bonbonček, pa tudi malce pijače, ki jih je ogrela, preden so sedli v od mraza že zarosene avtomobile.

 

Obiskovalci so bili po prireditvi polni pohval in zahval. Ugotavljali pa so tudi, da bi bila tokrat dvorana veliko premajhna za vse, ki bi prišli, če bi vedeli, kako lep, imeniten in kakovosten umetniško-plesni-pevski večer je bil tokrat. Pa drugič.

 

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič 

 

Oglejte si tudi