Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
17°C
9°C

Starejši dečki in deklice Judo kluba Komenda na Pokalu Žirov slavili zmago

Za Judo klub Komenda je bilo minulo soboto, 11.3.2023 eno izmed najbolj uspešnih tekmovanj v letošnji sezoni. Tekmovanje je potekalo v Žireh in je bilo zelo lepo organizirano s strani Judo kluba Žiri. Judo klub Komenda je nastopil z močno ekipo kar 20 tekmovalcev v kategorijah U12 in U14, ki sta bili tudi uradni in so se rezultati šteli za slovenski judo pokal.

Na tekmovanju je skupno nastopilo 443 tekmovalcev, iz 36 klubov in 5 držav (Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije in Ukrajine). Judo klub Komenda je po končani kategoriji starejših dečkov in deklic U14 osvojil ekipno 1. mesto izmed vseh sodelujočih klubov, po končani kategoriji mlajših dečkov in delic U12 pa ekipno 2. mesto. Skupno so domov prinesli kar 12 kolajn ( 5 x ZLATA, 2 x SREBRNAin 5 x BRONASTA), kar je res odličen rezultat, ki kaže na odlično ekipo selekcij U12 in U14 ter vrhunsko trenersko vodenje.

V kategoriji U14 so se zlate kolajne in 1. mesta veselili: LEON ADROVIĆ (do 60kg), ki je nedavno prejel tudi nagrado za naj športnika Občine Kamnik, TEO BIZJAK (do 38kg), PAVLE ILIĆ (do 34kg), STEPAN KHOLODOV (do 42kg) ter edina predstavnica deklet med zlatimi dobitniki NASTJA DRAKŠIČ KOŠTOMAJ (do 36kg). Tretje mesto je osvojila novinka URŠKA DOVEČAR (do 36kg), ki je s treningi juda pričela komaj pred dobrim mesecem dni in že takoj pokazala velik talent. Zanjo je to bila prva tekma in je nepričakovano po dveh zmaganih borbah že stala na stopničkah. Urška je dokaz, da za judo nikoli ni prepozno, če imaš pravo voljo in redno hodiš na treninge.

V kategoriji U12 sta na drugo najvišjo stopničko stopila: ZAKHAR KHOLODOV (do 35kg) in SVIT STAROVASNIK (do 38kg), ki jima je zmaga le za las ušla v finalni borbi, kjer so bili premočni Slovenjgradčani.

Tretje mesto so osvojili: MIHAJLO ILIĆ (do 29kg), ki je zaradi lastnih napak izgubil borbo za finale s kaznijo, ALEKS KOLENKO (do 50kg), LAMAR ŠIREC (do 42kg) in KLARA SMRKE (do 44kg).

Zelo dobre uvrstitve so dosegli tudi MARCEL MALI, ERDON NISHORI in FILIP TOFF, ki so s 5. mestom in osvojenimi točkami v slovenskem pokalu dokazali, da bodo kmalu stali na stopničkah, kljub temu, da se v tej staristni kategoriji borijo prvič, kot leto mlajši tekmovalci. Prav tako sta do točk prišla še VANJA ČIROVIĆ in NIK MALI in sicer sta se uvrstila na 7. mesto.

 

REZULTATI:

Leon Adrović (U14) - 1. mesto

Teo Bizjak (U14) - 1. mesto

Pavle Ilić (U14) - 1. mesto

Stepan Kholodov (U14) - 1. mesto

Nastja Drakšič Koštomaj (U14) - 1. mesto

 

Zakhar Kholodov (U12) - 2. mesto

Svit Starovasnik (U12) - 2. mesto

 

Urška Dovečar (U14) - 3. mesto

Mihajlo Ilić (U12) - 3. mesto

Aleks Kolenko (U12) - 3. mesto

Lamar Širec (U12) - 3. mesto

Klara Smrke (U12) - 3. mesto

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi