Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Tradicionalna čistilna akcija se je zaključila s skupinsko čistilno akcijo prvo soboto v aprilu

Tudi v letu 2019 se je tradicionalna spomladna čistilna akcija začela konec marca z društvenimi čistilnimi akcijami. Zainteresirana društva iz občine so čistila dodeljena območja ter zaključila s skupinsko čistilno akcijo prvo soboto v aprilu. Letošnjo skupinsko čistilno akcijo je najbolj zaznamovala nenadna ohladitev in petkovo deževno vreme, kar je veliko občank in občanov odvrnilo od udeležbe. V letošnji čistilni akciji je bilo sicer zbranih manj odpadkov kot lani.

Društvene čistilne akcije so se začele konec marca, ko je kar 38 društev z območja Občine Mengeš začelo s čiščenjem na vnaprej dogovorjenih območjih. V medsebojnem dogovoru glede razdelitve dodeljenih območij in v dogovoru z Občinsko upravo so društva očistila večji del občine. Zbrane smeti so člani društev odlagali v zabojnike, ki so bili postavljeni na običajnih mestih, Dobenu - pri Ručigajevem studencu, Loki pri Mengšu - na parkirišču pri mostu (Na gmajni), v Mengšu - na Muljavi (parkirišče pred Harmonijo), na ploščadi ŠD Partizan Mengeš in pri Zdravstveni postaji Mengeš, v Topolah - pri gasilskem domu.

Čistilna akcija se je že tradicionalno zaključila s skupinsko čistilno akcijo, ki je bila organizirana prvo soboto v aprilu, 6. aprila 2019. Na dveh zbirnih mestih, za Kulturnim domom Mengeš in na Dobenu, se je zbralo več kot 60 prostovoljcev, ki so čistili na petih območjih, na Cegvenškem bajerju, na Dobenu, na območju Drnovega, na območju Zalog proti Kosezam in v Športnem parku Mengeš. Skupna čistilna akcija je potekala 2 uri, zbranih pa je bilo nekoliko manj nepravilno odloženih odpadkov kot v preteklih letih.
Bogo Ropotar, podžupan Občine Mengeš, je povedal: »Hvala vsem društvom, ki se prijazno odzovejo in vsako leto očistijo dogovorjena območja. Posebej smo veseli, ker tako s skupnimi močmi zagotavljamo urejeno okolje. Hkrati pa s čistino akcijo, ki jo organizirajo znotraj društev, tudi izobražujejo svoje člane o pomenu skrbi za okolje ter pravilnemu odlaganju odpadkov. Znanje o tem je, lahko sedaj že rečemo ukoreninjeno v naših občanih, saj se je tudi v letu 2019 količina zbranih odpadkov na skupinski čistilni akciji zmanjšala. Naj povem še, da na zbrano količino odpadkov ni vplivala ohladitev in petkov dež, saj smo na dogovorjenih območjih pobrali vse nepravilno odložene odpadke.«

Besedilo in foto: Občinska uprava 

Oglejte si tudi