Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

OBČNI ZBOR DU KOMENDA

Podelitev priznanj zaslužnim članom društva za prizadevno delo in športnikom za dosežene športne uspehe ter obdarovanje zakonskih jubilantov v letu 2020 in 2021
Lahko bi zapisali tudi malo drugače – razširjeni Upravni odbor Društva upokojencev (UO DU) Komenda 16. junija 2021. Pa vendar moramo biti zadovoljni, da je društvu pod vodstvom predsednika Saše Lenarčiča uspelo pripraviti vsaj to.

Občni zbor smo začeli s pesmijo članov sekcije MePZ DU Komenda. Predsednik delovnega predsedstva zbora Ivan Hlade, sicer podpredsednik DU Komenda, je predstavil dnevni red zbora z osrednjim dogodkom – podelitvijo  priznanj zaslužnim članom društva za prizadevno delo v njem, za športne dosežke članov društva in obdarovanjem jubilantov. Slednjega nismo mogli uresničiti še v letu 2020 zaradi epidemije covid-19 in z njo povezanih strogih varnostnih zdravstvenih ukrepov. Imeli smo le občni zbor z močno omejenim številom udeležencev. Zaradi covida-19 tudi nismo mogli povabiti člane društva, ki so omenjenega leta praznovali visoke življenjske obletnice, ter jim javno čestitati za 50 in 60 let zakonske zveze. To smo naredili ob tokratnem občnem zboru, povabili pa smo tako lanskoletne kot letošnje zakonske jubilante.

Predsednik DU Komenda Saša Lenarčič je pričel svoje poročilo z ugotovitvijo, da je od njegovega prevzema predsedovanja preteklo ravno leto in pol. Prvo obletnico predsedovanja je doživel kot hladen tuš, saj je zaradi virusa covid-19 živahno delo v društvu skoraj popolnoma zamrlo. Tako je vsaj izgledalo navzven. V resnici pa so morali vsi organi društva ves čas zavzeto delovati v upanju, pa tudi pripravljenosti na čim prejšnje normalno delovanje. Kljub pandemiji jim je uspelo v veliki meri uresničiti zastavljene cilje. DU Komenda je medtem z Ministrstva za kulturo RS 8. januarja 2020 prejelo odločbo o dodelitvi statusa nevladne organizacije v javnem interesu na področju kulture. Na kulturnem področju delujejo v društvu tri sekcije, vseh je kar štirinajst! Žal poverjenice in poverjeniki društva pred novim letom 2021 zaradi pandemije niso smeli obiskati članov, starejših nad 80 let. 

Predsednik Lenarčič je nazadnje vsa poročila delovnih organov DU Komenda strnil v skupno poročilo.

Jubilanti so prejeli plakete in šopke rož. Bilo bi še bolj svečano, če bi se lahko tega dogodka udeležilo več članov društva, prijateljev in sorodnikov jubilantov, a se je moralo vodstvo DU Komenda držati varnostnih zdravstvenih predpisov. Druženje slavljencev, pevcev in drugih udeležencev občnega zbora se je ob veselem klepetu nadaljevalo ob kupici dobrega vinca.

Člani MePZ DU Komenda smo bili zelo veseli darila, ki nam ga je poklonila članica zbora Ivica Ogorevc s Križa. Spomladi 2020 je namreč izšla njena knjiga v samozaložbi z naslovom Iz mozaika mojih dni. Oblikovala jo je mag. Barbara Pavlič, spremno besedo pa je vanjo napisal njen oče Jožef Pavlič, član DU Komenda in njegov tiskovni predstavnik. Gospa Ivica je vsakemu članu zbora v knjigo napisala  posvetilo. Tako je vsaj delno uresničila svojo veliko željo, da bi knjigo javno predstavila komendskim občanom in župljanom, kar ji je lani preprečila epidemija.

Udeleženci občnega zbora smo se razšli v upanju, da nas čakajo bolj »svobodni« časi, ko bo konec epidemije.

Člani DU Komenda smo tudi sicer zelo dejavni. Vsakdo si najde kaj takšnega, kar mu je všeč in pri tem lahko uresničuje svoje darove in sposobnosti. Združujejo nas tudi prijateljske vezi. Upokojene občane naše občine vabimo, da stopijo v naše  vrste.

Za konec še misel, vklesana na primorskem kamnu: ŽIVETI KRATEK JE DAN. Naj bodo naši in vaši dnevi polni zdravja, zadovoljstva pa tudi smeha!


Besedilo in fotografije: Katja Tabernik

Oglejte si tudi