Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Na konstitutivni seji Občinskega sveta občine Mengeš potrdili mandate članic in članov sveta, župana, obravnavali pritožbo kandidata za župana / občinskega svetnika ter imenovali Komisijo za mandatna vprašanja volitve in imenovanja

Na lokalnih volitvah je 45,17 % vseh volilnih upravičenk in upravičencev odločalo o 16 svetnicah in svetnikih, 8 mandatov je pripadlo listi Franca Jeriča – Lista za občino Mengeš, 3 mandati stranki Skupaj za mengeško občino – skupaj zmoremo več, 2 mandata stranki Zeleni Slovenije ter po 1 mandat strankam Novi Sloveniji – krščanski demokrati, Slovenski demokratski stranki - SDS in Slovenski ljudski stranki. Za župana, ki je bil izvoljen v prvem krogu, je 62,39 % podpore vseh volivk in volivcev prejel Franc Jerič. Občinski svet je obravnaval tudi pritožbo kandidata za župana /občinskega svetnika ter imenoval Komisijo za mandatna vprašanja volitve in imenovanja.

Konstitutivno sejo Občinskega sveta občine Mengeš je skladno s poslovnikom vodil najstarejši član sveta, mag. Tomaž Štebe, ki je v nadaljevanju vodenje seje prepustil Francu Hribarju. V okviru razprave je bilo izpostavljenih več pogledov na volitve, tudi pritožba kandidata za župana / občinskega svetnika, na koncu pa so bili potrjeni vsi mandati članov in članic sveta ter mandat župana. V mandatu, od 2018 do 2022, se je število članic in članov sveta skladno s Statutom občine Mengeš zmanjšalo iz 19 na 16.

V novem mandatu občinski svet sestavlja 8 svetnikov, štiri svetnice in štirje svetniki, liste Franca Jeriča – Lista za občino Mengeš, Tina Jamšek, Mojca Likar, Urška Mehle, Tina Štrukelj, Bogo Ropotar, Matjaž Loboda, Robert Ručigaj in Franc Jerič (ob potrditvi mandata za župana ga bo na naslednji seji zamenjal naslednji na listi, to je Jure Šinkovec); 3 svetniki, ena svetnica in dva svetnika, stranke Skupaj za mengeško občino – skupaj zmoremo več, Katja Jamšek, Peter Gubanc in Aleš Janežič, 2 svetnika, svetnica in svetnik, stranke Zelenih Slovenije, dr. Urška Koce in mag. Tomaž Štebe, 1 svetnik stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati, Rok Burja, 1 svetnik Slovenske demokratske stranke - SDS Matic Slokan in 1 svetnik Slovenske ljudske stranke Franc Hribar.

V preteklem mandatu Občinskega sveta občine Mengeš so kot svetniki že delovali Franc Hribar, Peter Gubanc, Katja Jamšek, Tina Jamšek, Aleš Janežič, Matjaž Loboda, Urška Mehle, Bogo Ropotar, Robert Ručigaj in mag. Tomaž Štebe. Nov veter tako predstavljajo Rok Burja, dr. Urška Koce, Mojca Likar, Matic Slokan, Tina Štrukelj in predvidoma tudi Jure Šinkovec (ki bo na naslednji seji zamenjal Franca Jeriča). Iz občinskega sveta pa so se v tem mandatu poslovili Matej Hribar, Matevž Bolta, Nataša Skok, Mirjam Trampuž, Urša Tavčar, Jožef Vahtar, Boštjan Skok in Marija Sitar.

Občinski svet občine Mengeš je obravnaval in odločal tudi o pritožbi kandidata za župana / člana občinskega sveta, ki jo je zavrgel. Tako je bil Franc Jerič že četrtič izvoljen in potrjen za župana občine Mengeš. Ob potrditvi mandata v Občinskem svetu občine Mengeš se je Franc Jerič ponovno zahvalil vsem volivkam in volivcem za zaupanje in napovedal, da bo začeti mandat, od 2018 do 2022, mandat uresničenih projektov.  

Besedilo: Občinska uprava

Oglejte si tudi