Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

GODBA KOMENDA "PRESENETILA" S PRVOMAJSKO BUDNICO

Godba Komenda je 1. maja letos z igranjem prvomajske budnice po vaseh naše občine "presenetila" marsikaterega občana in vaščana. Presenetila zaradi tega, ker vsi dobro vemo, kakšni so predpisi glede druženja v zaprtih prostorih, vaj v njih in tudi samih javnih nastopov. Covid-19 je že tako ponagajal godbenikom, potem pa zaradi njega premalo vaj, pa tudi premalo izvajalske kondicije, da bi lahko igrali dlje časa, in to celo med hojo, po vaseh. Kljub temu so godbeniki naredili, kar se je dalo v sila kratkem času, ko so zvedeli, da lahko nastopijo javno. K temu jih je spodbudilo sodelovanje z občino, predvsem pa želja ljudi, da jim po dolgem času spet javno zaigrajo. Stopili so skupaj, napeli vse sile in uspeli!

Prvotno so nameravali nastopiti v prilagojenem malce skrajšanem programu, nazadnje pa so že predvidenim vasem Komenda, Nasovče, Podboršt, Mlaka, Gora, Suhadole in Žeje, dodali še Klanec, Moste in Križ. Povsod so jih ljudje radi sprejeli, jim bili zelo hvaležni za njihove koračnice in polepšanje praznika dela. Vseskozi jih je spremljal župan Stanislav Poglajen, v Žejah pa je prišel na kraj nastopa tudi podžupan Igor Štebe.

Godbeniki so pokazali, da se da veliko narediti, če imaš srce za to, želiš sprostiti, zbližati in osrečiti ljudi, prav posebej z »jezikom glasbe«, pa tudi iztisneš iz sebe najboljše moči. Upajmo, da jim bomo v letošnjem letu, ko Godba Komenda praznuje desetletnico obstoja, še velikokrat prisluhniti. Mogoče celo na koncertu? Želijo si tudi novih uniform, novo koračnico pa že vadijo.


Besedilo in fotografije:


Jožef Pavlič


Oglejte si tudi