Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Srečanje Kluba direktorjev Poslovne cone Komenda

V Poslovni coni Komenda je bilo v četrtek, 8. junija 2017, ob 13. uri na pobudo direktorja družbe Poslovna cona Komenda Matica Romšaka prvo srečanje Kluba direktorjev in predstavnikov firm iz območja Poslovne cone. Že ob razmišljanju in prvem obvestilu direktorja Romšaka, da bi se oblikoval Klub direktorjev, ki bi v eni najlepših poslovnih con v Sloveniji s sodelovanjem, izmenjavami izkušenj, načrtovanjem in dogovarjanjem o prostorskih, prometnih in drugih skupnih vprašanjih sodeloval tudi v poslovnih okvirih  občine Komenda, so
bili številni odzivi direktorjev pozitivni.


V četrtek se jih je zbrala kar polovica vseh v coni, do konca srečanja pa še kakšen več od predstavnikov podjetij. Za prijetno dvourno srečanje v lepem, sončnem vremenu v zeleni poslovni coni so poskrbeli tudi donatorji. Vse pa sta nagovorila najprej direktor Matic Romšak, nato pa še župan občine Komenda Stanislav Poglajen.


Direktor Matic Romšak, je poudaril, da cona na opredeljenih površinah postaja polna, da pa se skupaj z naravovarstveniki dogovarjajo, da ob določenih pogojih pridobijo soglasje za zazidljivost na delu zemljišč, ki so v preteklosti bila izvzeta. Kar pa zadeva prometne težave, bi lahko tudi skupaj s poslovnim poudarkom iz cone opozorili na pospešitev ureditve in izgradnjo nove prometne povezave z bližnjo avtocesto v Vodicah. Razvoj in rast podjetij pa naj bi poslovno povezala tudi lokalno skupnost oziroma občino z novimi delovnimi mesti in zaposlovanjem iz tega prostora. Z oceno, da se je cona v zadnjih treh letih zelo dogradila in napolnila razpoložljive prostorske možnosti in da ta del občine Komenda postaja ne le vse bolj poslovno zanimiv, ampak tudi prijazen ljudem v občini in v skrbi za sonaravno delo in bivanje, pa se je strinjal tudi župan Stanislav Poglajen.


Klub direktorjev Poslovne cone Komenda je tako v četrtek postal zanimiva nadgradnja vse večjega poslovnega zanimanja in odločanja za umestitev novih poslovnih dejavnosti v tem jugovzhodnem delu Gorenjske.

Tekst in foto: A. Žalar


Oglejte si tudi