Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

23. Jesenski kmetijsko obrtni sejem

SPET VSE POTI V KOMENDO
Konjeniški klub je že triindvajsetič organiziral vsakoletni Jesenski sejem. Tradicionalna prireditev spomladi in jeseni v Komendi je poznana kot ena najbolj obiskanih sejemski prireditev v Sloveniji. Že pred odprtjem pa so župan Stanislav Poglajen, direktor Poslovne cone Matic Romšak, občinski svetnik Roman Grošelj in predsednik Nadzornega sveta PCK Tomaž Lamovšek državnemu sekretarju ministrstva za okolje in prostor Simonu Zajcu, predstavili Poslovno cono in njene razvojne možnosti.

Sledilo je kmalu po opoldnevu slovesno odprtje sejma. Ko je predsednik Konjeniškega kluba Lojze Lah in častni občan Občine Komenda nagovoril udeležence, je rekel:

»Če je res, kar se je prijelo Komende in našega sejma, se lepo sliši in sicer, da bodo od danes do nedelje spet vse poti v Sloveniji, in celo prek meja, vodile v Komendo.«

In res so že prvi dan zabeležili velik obisk na sejmu, ki so ga opoldne slovesno odprli ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, župan Občine Komenda Stanislav Poglajen in predsednik Konjeniškega kluba Lojze Lah s poznanim komendskimi sejemskim stiskom rok.

Tudi tokrat so slovesno odprtje pospremile komendske mažoretke komendsko godbo. Nastopili so člani vokalnega kvarteta Fantje iz treh vasi, ki letos praznujejo že deset let nastopov. Že triintridesetič pa je na sejmu v Komendi nastopila Folklorna skupina društva upokojencev. Poznani so po Sloveniji in v tujini s krepko več kot pet sto nastopi.

Več kot sto poslovnih gostov in poznanih imen združenj, različnih državnih inštitucij, predstavnikov kmetijskih združenj, politikov, županov, skupnosti iz sosednje Koroške in prijateljev iz Srbije se je zbralo ob slovesnem odprtju in ogledu sejma.

Komendski župan Stanislav Poglajen je med drugim rekel: »Komendski sejmi so postali svojevrstna ikona sejemskih prireditev in vse bolj celo zanimiva in uspešna, kot pravimo moderno, turistična destinacija kmetijsko-poslovnega in prijaznega druženja...«
Po odprtju so si gostje ogledali tudi nekatere zanimivosti sejma in nazadnje, po obisku šotora, kjer bo tudi naslednja dneva razstava konj, sta ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek rekla:

dr. Aleksandra Pivec: »Presenetila me je dimenzija sejma in kakovost razstavljavcev. Z veseljem bom prišla še na naslednji Spomladanski sejem. Podpiram tovrstne dogodke, ker smatram, da je kmetijstvo izjemnega pomena za Slovenijo, v osnovnem bistvu, kakor tudi za razvoj podeželja oziroma ohranjanja podeželskih območij...«.

Zdravko Počivalšek: »To je velik sejem. Sem prijetno presenečen, kako organizatorju uspe pridobiti tolikšno število razstavljavcev. Verjamem, da ima sejem še v prihodnje ogromne možnosti za razvoj ob tem ko se dotika še semenarstva, živinoreje in verjamem, da bodo v bodoče tudi kakšne turistične vsebine dodane v to sejemsko.«


 

Oglejte si tudi