Logo MojaObčina.si

Komenda

DANES
28°C
13°C
JUTRI
30°C
15°C

POKALNO TEKMOVANJE GZS in GZG V SPAJANJU SESALNEGA VODA - MEMORIAL TOMAŽA PLEVELA (PGD ZALOG)

Organizator: Prostovoljno gasilsko društvo Zalog pri Cerkljah
Vstopnina: Vstop prost
Deli

PGD ZALOG PRI CERKLJAH RAZPISUJE

 
POKALNO TEKMOVANJE GZS in GZG V SPAJANJU SESALNEGA VODA

SSV 2018

- ZA ČLANICE IN ČLANE

  

TEKMOVANJE NAPADALCEV

TEN 2018

- ZA ČLANICE IN ČLANE

  

PGD ZALOG PRI CERKLJAH

RAZPISUJE

POKALNO TEKMOVANJE V SPAJANJU SESALNEGA VODA

SSV 2018 – ZA ČLANICE IN ČLANE

Tekmovanje je eno izmed petih, ki jih razpisuje Gasilska zveza Slovenije, za Prehodni pokal Gasilske zveze Slovenije v spajanju sesalnega voda za leto 2018,

in

eno izmed petih, ki jih razpisuje Gasilska zveza Gorenjske, za Prehodni pokal Gasilske zveze Gorenjska v spajanju sesalnega voda za leto 2018.

 

Tekmovanje bo v soboto, 24. februarja 2018 ob 14.00 uri v športni dvorani v Cerkljah na Gorenjskem.

(Nastop prve enote ob 14:30 uri.)

 

Tekmovalna disciplina:

 • VAJA V SPAJANJU SESALNEGA VODA (Knjižica - Pravila Gasilskih in gasilsko-športnih tekmovalnih disciplin 2013).

Tekmovalne kategorije:

 • ČLANICE
 • ČLANI

Dodatne točke na leta se ne upoštevajo.

 

Pomembno: Čas za pripravo orodja v vseh krogih je 1 (ena) minuta.

 

Za vsako tekmovalno enoto tekmuje 6 članov: D, St, V.1, V.2, C.1, C.2.

Tekmovanje bo izvedeno po Pravilih gasilske službe v skladu z opisom tekmovalne discipline in razpisa pokalnega gasilskega tekmovanja v spajanju sesalnega voda.

Tekmuje se po sistemu izpadanja, na dveh vzporednih progah. Pred začetkom tekmovanja se bo izvedel žreb parov. Vsaka ekipa dela vajo dvakrat (enkrat na eni progi, drugič na drugi). Upošteva se najboljši rezultat vaje.

Ekipa z boljšim rezultatom se direktno uvrsti v naslednji krog tekmovanja. Določeno število enot (odvisno od števila prijavljenih enot) se uvrsti v naslednji krog tudi po času. Srečni poraženci za naslednji krog se določijo glede na izhodišče finala v katerem nastopata dve enoti ( izhodišče 16, 8, 4, 2). Srečni poraženci se lahko tudi ponovijo, da dobimo potrebno izhodišče. V primeru, da je v prvem krogu neparno število enot, ekipa brez para ravno tako izvede dve vaji, za nadaljevalno tekmovanje se upošteva čas vaje. V primeru enakega najboljšega časa, se upošteva druga vaja. V vsakem naslednjem krogu se pomerita enota z najboljšim časom in enota z najslabšim časom (v primeru deset enot: 1. in 10., 2. in 9., 3. in 8.,…).

 

Start bo za obe vzporedni progi skupen, povelje izda starter »Enoti pripravita se; Pozor; Zdaj!« izdano preko ozvočenja.

 Povelje za start je objavljeno na spletni strani GZS, (www.gasilec.net).

 

Točkovanje:

 • Tekmovalne enote, ki so prijavljene za pokalno tekmovanje GZS, dobijo v posamezni kategoriji na vsakem tekmovanju naslednje število točk:

Vsaka enota že ob prvem nastopu prejme 1 točko. Za uvrstitev v vsak naslednji krog tekmovanja prejme enota zopet po 1 točko. Zmagovalna enota na vsakem tekmovanju dodatno prejme še 3 točke, drugo uvrščena enota dodatni 2 točki, tretje uvrščena enota pa dodatno 1 točko.

  

 • Tekmovalne enote, ki so prijavljene za pokalno tekmovanje GZG, dobijo v posamezni kategoriji na vsakem tekmovanju naslednje število točk:

Zmagovalna enota prejme vsoto števila prijavljenih ligaških ekip(GZG) v posamezni kategoriji. V kolikor je na posameznem tekmovanju prijavljeno 8. GZG ligaških ekip, najboljše uvrščena GZG enota prejme 8. točk, drugo najbolje uvrščena 7. in tako do najslabše uvrščene GZG enote, ki prejme 1. točko.

 

Na koncu tekmovanja se mora najboljših 8 tekmovalnih enot udeležiti zaključka tekmovanja. Na zaključku tekmovanja morajo biti tekmovalne enote postrojene z vsemi tekmovalci in z vso opremo, v kateri so tekmovali (brez tekmovalnih oznak).

 

Za sodelovanje na pokalnem tekmovanju GZS in GZG v spajanju sesalnega voda v letu 2018 je OBVEZEN VPIS ČLANOV V PROGRAM VULKAN IN IZDANA GASILSKA IZKAZNICA.

 

Preverjanje tekmovalcev se bo izvajalo na komisiji A pred nastopom vsakega kroga, zato morajo imeti člani tekmovalnih enot gasilske izkaznice s seboj!

 

Žreb parov bo izveden na Gasilski zvezi Slovenije v četrtek pred tekmovanjem. V primeru ne udeležbe že prijavljenih tekmovalnih enot, se bo za enote, ki bodo zaradi tega ostale brez para, pred samim tekmovanjem izvedel ponovni žreb.

 

Prošenj za zamik oziroma prestavitev časa nastopa se ne upošteva!

 

Prve tri uvrščene enote v posamezni kategoriji prejmejo pokale in medalje v trajno last.

Zmagovalna enota v vsaki kategoriji pa prejme tudi prehodni pokal.

 

Podeljen bo tudi prehodni pokal za najboljši čas dneva v posamezni kategoriji, katerega pa enoti prejmeta zgolj za obdobje enega leta (pravilo osvojitve v trajno last za ta pokal ne velja).

 

Prijave sprejemamo do srede, 21. februarja 2018 izključno v elektronski obliki na naslov:

pgd.zalogpricerkljah@gmail.com

 

Za dodatne informacije smo na voljo na telefonski številki:

 • Vodja organizacijskega odbora: Jure Škrabar – 040/971-272
 • Predsednik društva: Miha Škrabar – 040/743-231

 

 

                                                                      Z gasilskim pozdravom NA POMOČ,
  Upravni odbor PGD Zalog pri Cerkljah

PGD Zalog pri Cerkljah
  Predsednik: Miha Škrabar

 
 

 

PGD ZALOG PRI CERKLJAH

RAZPISUJE

TEKMOVANJE NAPADALCEV TEN 2018 - ZA ČLANICE IN ČLANE

Tekmovanje bo v soboto, 24. februarja 2018 ob 14.00 uri v športni dvorani v Cerkljah na Gorenjskem.

(Nastop prve enote ob 14:30 uri.)

 

Tekmovalna disciplina: TEN – tekmovanje napadalcev

Vaja poteka po pravilih GŠTD oz. knjižica PRAVILA gasilskih in gasilsko-športnih tekmovalnih disciplin, letnik 2013, stran 112 (Vaja z motorno brizgalno). Razlike so opredeljene v spodnjem besedilu.

 

Tekmovalne kategorije:

 • ČLANICE
 • ČLANI

Dodatne točke na leta se ne upoštevajo. Tekmovalno enoto sestavljajo:

 • Sel (S)
 • Napadalec 1 (N1)
 • Napadalec 2 (N2),

kjer sel (S) opravlja tudi funkcijo desetarja (D), ter prevzame funkcijo cevarja 1 (C1) na trojaku.

 

Orodje in oprema:

Oprema enote se ne razlikuje od pravilnika GZS za nastop na tekmovanju, z izjemo obutve. OBVEZNA je uporaba DVORANSKE ŠPORTNE OBUTVE! Tekmovanje se bo izvajalo na parketni podlagi, na kritičnih mestih (MB, spoj B, trojak, končna postavitev napadalcev) pa bo položen tepih. Uporabljena oprema je enaka opredeljeni opremi v knjižici PRAVILA gasilskih in gasilsko-športnih tekmovalnih disciplin, z izjemo 15 m B cevi, lokacija trojaka je prilagojena skrajšani razdalji B cevovoda. Na tekmovalnem prostoru je postavljena samo potrebna oprema za izvedbo enega napada:

 • MB
 • 2x cev B (15 m ali 20 m – priporočljivo 15 m)
 • 3x cev C
 • 1x trojak
 • 1x ročnik
 • 1x cevni pritrdilec.

 

ZARADI HITREJŠEGA POTEKA TEKMOVANJA VSAKA ENOTA TEKMUJE S SVOJIMI TLAČNIMI CEVMI (2xB 15m, 3xC). ENOTA PRIDE NA KOMISIJO A S PRIPRAVLJENIMI CEVMI.

 

Potek vaje:

Sel (S) prevzame funkcijo desetarja (D) pri uvodnem pozdravu sodnikov, nato se postavi na svoje mesto sel (S) v zboru. Startno povelje je enako povelju SSV in je izdano preko ozvočenja »Enoti pripravita se; Pozor; Zdaj!« Povelje za start je objavljeno na spletni strani GZS. Vaja se izvede sočasno s prvo vajo vsakega para v tekmovanju SSV (1. vaja v krogu SSV).

 

Sel (S) mora pred odpiranjem ventilov (ko zasede trojak) izdati povelje »voda« proti MB. Pri odpiranju trojaka mora odpreti oba izliva (V in N), vodarjev vod se tretira kot klican sočasno z napadalčevim za katerega mora prav tako nakazati prejem povelja od namišljenih vodarjev. Ostala pravila in ocenjevanje ostajajo nespremenjena.

 

Merjenje časa:

Po izdanem startnem povelju N2 pritisne tipko za pričetek meritve. Tipka je postavljena na stojalu, levo od njega (na mestu C2). N1 ne sme prečkati linijo grla MB, preden N2 pritisne na startno tipko.

V kolikor ob začetku vaje startna tipka ni bila pritisnjena se enoti prisodi 1x nepravilno delo, ter upošteva ročno izmerjeni čas sodnikov. Zaključek vaje je enak zaključku vaje z motorno brizgalno (pravila GŠTD) z elektronskim merjenjem časa (S na funkciji C1 zaključi vajo s pritiskom na tipko).

 

Potek tekmovanja:

 • Tekmovalno enoto lahko prijavi katerokoli prostovoljno gasilsko društvo.
 • Zaradi omejitve števila prijav imajo prednost pri prijavi društva, katerih tekmovalne enote sodelujejo na SSV Zalog pri Cerkljah 2018 ter so sodelovale v letni ligi GZS 2017. Prednost imajo tudi enote, ki so sodelovale na gasilski olimpijadi 2017.
 • Člani, ki že sestavljajo katerokoli enoto v tekmovanju SSV, na dan tekmovanja ne morejo sodelovati v tekmovanju napadalcev. V primeru kršitve tega pravila, se enota diskvalificira iz tekmovanja TEN.
 • Žreb in vrstni red nastopa enot bo izveden elektronsko v četrtek. Časovnica nastopa bo objavljena na Facebook profilu ter spletni strani društva (www.pgd-zalog.si), enote pa bodo o podrobnostih obveščene tudi preko email-a.

 

Prostih mest za prijave je enako polovici prijavljenih enot v tekmovanju SSV (47 enot članov SSV à 24 enot članov TEN; enako pri članicah).

 

Enota opravi v ciklu dveh vaj SSV eno vajo napada. Po prvem kvalifikacijskem krogu se v nadaljnjo tekmovanje glede na dosežene čase uvrsti največ 8 enot v posamezni kategoriji

Po polfinalnem krogu se enoti z najboljšim časom uvrstita v dvoboj za 1. mesto, enoti s tretjim in četrtim časom vaje pa v dvoboj za 3. mesto.

 

Vrstni red nastopa v naslednjem krogu je od najboljšega časa proti najslabšemu. V primeru enakega časa enot v posameznem krogu se za razvrstitev upošteva rezultat predhodnega kroga. V primeru enakega časa v prvem krogu, ekipi z enakim časom ponovita vajo in se za uvrstitev v naslednji krog upošteva boljši čas 2. vaje.

 

Zaradi omejenega števila mest, si organizator pridržuje pravico selekcije tekmovalnih enot. V kolikor prijavljene enote izpolnjujejo prej naštete kriterije, velja pravilo časovne prijave. Enote ki se prej prijavijo imajo prednost.

 

Pomembno:

 • Enote morajo s seboj imeti komplet tlačnih cevi za izvedbo vaje (2xB 15 m, 3xC), katere prinesejo pripravljene na komisijo A. (zaradi skrajšane razdalje tlačnega B voda je priporočljiva uporaba 15 m B cevi, v kolikor enota z njimi ne razpolaga lahko nastopi z 20 m)
 • Žrebanje bo izvedeno elektronsko v četrtek 22.2.2018. Časovnica bo objavljena zato spremljajte naš Facebook profil ter spletno stran društva.
 • Preverjanje tekmovalcev se bo izvajalo na komisiji A pred nastopom vsakega kroga, zato morajo imeti člani tekmovalnih enot s seboj gasilsko izkaznico ali osebni dokument!
 • Čas za pripravo ekip je v vseh krogih 2 (dve) minuti.
 • Zaključek tekmovanja in razglasitev rezultatov bo  izvedena sočasno z zaključkom tekmovanja SSV.
 • Tekmovanje TEN ne sme ovirati izvedbe tekmovanja SSV.

 

 

Prve tri uvrščene enote v posamezni kategoriji prejmejo pokale in medalje v trajno last.

 

Prijave sprejemamo do srede, 21. februarja 2018 izključno v elektronski obliki na naslov: pgd.zalogpricerkljah@gmail.com

 

 

Za dodatne informacije smo na voljo na telefonski številki:

 • Vodja organizacijskega odbora: Jure Škrabar – 040/971-272
 • Predsednik društva: Miha Škrabar – 040/743-231

 

Video vaje:

https://www.youtube.com/watch?v=PlF8fPQ6BCg

 

     Z gasilskim pozdravom NA POMOČ,
  Upravni odbor PGD Zalog pri Cerkljah

PGD Zalog pri Cerkljah
  Predsednik: Miha Škrabar

 

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi