Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
15°C
JUTRI
26°C
15°C

Gozdna kopel - Podboršt pri Komendi - 27. maj

Organizator: Začuti vse - čuječnost in gozdne kopeli
Kontaktni podatki organizatorja: Katja, +386 (0)40 553 103, vnaravi@zacutivse.si.
Vstopnina: 33,50 EUR
prek spleta
Potrebna je predhodna prijava.

Gozdna kopel je pot do dobrega počutja in boljšega zdravja. Je most med nami in naravo. Gre za izvajanje različnih vaj in tehnik, ki nas povežejo z naravo in nam omogočijo, da naravo sprejmemo vase skozi vseh pet čutil. Dodana vrednost vodene gozdne kopeli je tudi deljenje doživljanj in občutkov z ostalimi udeleženci gozdne kopeli.

Gozdna kopel, ki obeta čudovito izkušnjo. Sprehodili se bomo po navdihujočem borovem gozdu, kjer so tla poraščena z mahom in imaš občutek, da se izgubil nekje sredi pravljice. Sprehodili se bomo po široki gozdni poti, ustavili pa tudi ob edinstvenem bajerju sredi gozda. Skriti raj na zemlji, pravljica v malem.

Trajanje gozdne kopeli: 2 – 2,5 h

Gre za tradicionalno japonsko prakso shinrin-yoku, ki se je razvila v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Gozdno kopanje je namenjeno sprostitvi, srkanju narave vase skozi vsa čutila, ki nam jih ponuja telo in osredotočenju na tukaj in zdaj.

Gozdna kopel dokazano pomaga pri premagovanju stresa, izgorelosti, napetosti v telesu in motenj razpoloženja. Vpliva pa tudi na boljše delovanje kardiovaskularnega sistema, izboljša naš spanec in okrepi imunski sistem, saj spodbuja delovanje t.i. celic ubijalk, ki se v telesu borijo proti virusom in rakavim celicam. 

Kako poteka prijava:  Prijava za dogodek – z nakupom vstopnice prek spletne strani ali na e-mail vnaravi@zacutivse.si – je potrebna VSAJ ŠTIRI DNI PRED DOGODKOM. Z nakupom vstopnice rezerviraš svoje mesto na gozdni kopeli. Po prijavi ti pošljem kratek vprašalnik. Na podlagi tvojih odgovorov bom prilagodila aktivnosti in traso gozdne kopeli morebitnim posebnostim in omejitvam, ki jih imaš ti ali drugi udeleženci na gozdni kopeli.

Opomba: Razpisani termini se bodo izvajali, če bodo prijavljeni vsaj štirje udeleženci. Maksimalno število udeležencev na posamezni gozdni kopeli pa je 15 ljudi. V primeru, da se termin ne izvede in ti nadomestni termin ne ustreza, vrnem plačano kotizacijo.

Gozdna kopel ni športna aktivnost, naše gibanje pa bo zelo počasno, zato poskrbi, da boš dovolj oblečen/a. Priporočljivo je, da imaš sabo raje kakšen kos obleke več, kot manj.

Gozdna kopel je strokovno vodena. Izvajam jo licencirana vodnica za gozdne kopeli pri Forest Therapy Hub. Forest Therapy Hub je mednarodno združenje za gozdne kopeli in gozdno terapijo, koncept pa temelji na teoriji Liquid Interactions Model, ki poudarja vseobsegajočo povezavo med naravo (okoljem) in človekom.

Opozorilo: Vsak udeleženec se vodene gozdne kopeli udeleži na lastno željo in odgovornost. 

 Oglejte si tudi