Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
6°C
JUTRI
15°C
13°C
Oceni objavo

Župan Občine Kobarid je s predsednikom uprave Zidgrad d.d. podpisal gradbeno pogodbo za izgradnjo Čistilne naprave Breginj

Občina Kobarid je bila uspešna na javnem razpisu za dodelitev sredstev na ukrepu: Zeleni prehod – Komponenta Čisto in varno okolje, podukrep: Izboljšanje ukrepov na področju ravnanja z vodo in okoljske infrastrukture, Operacija: »Investicije v sisteme odvajanja in čiščenja odpadne vode, ki ležijo na manjših aglomeracijah od 2.000 PE«.

Predmet investicije je novogradnja čistilne naprave Breginj zmogljivosti 250 PE, z namenom vzpostavitve učinkovitega sistema za odvajanje in čiščenje odpadne vode ter varovanja porečja reke Nadiže, ki leži v območju Natura 2000. Za potrebe zmanjšanja porabe energije, bo občina na čistilni napravi vgradila tudi sončno elektrarno.

Vrednost projekta je 626.268,39€. Več kot polovica potrebnih sredstev za projekt Čistilne naprave Breginj, to je 338.860,97€, bo sofinanciranih iz sredstev pridobljenih na javnem razpisu.

Kot najugodnejši ponudnik v postopku javnega naročila je bilo kot izvajalec del izbrano podjetje ZIDGRAD Splošno gradbeno podjetje Idrija d.d.. Župan Občine Kobarid Marko Matajurc in predsednik uprave Rado Raspet, sta podpisala gradbeno pogodbo, zato bo izvajalec v prihodnjih dneh lahko začel s pripravljalnimi gradbenimi deli.

 

Projekt financira Evropska unija – NextGenerationEU.


(vir: kobarid.si)

Oglejte si tudi