Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Župan Občine Kobarid: »Dokazali smo, da skupaj znamo in zmoremo!«

Življenje v občini Kobarid se počasi vrača v stare tire. Kljub ugodnemu stanju, v občini Kobarid do danes  nismo zaznali primera okužbe z virusom COVID-19, pa vse občane in obiskovalce občine Kobarid še naprej pozivamo, da tudi v prihodnje upoštevajo priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe. 

 

Dejstvo je, da je čas epidemije tudi v občini Kobarid  močno zarezal v življenje in delo ljudi. Zaustavilo se je javno življenje. Zaprle so se šole, vrtci, knjižnice, banke, nekatere trgovine, gostilne, … 

 

Na Občini Kobarid je stanje na terenu od samega začetka spremljal poveljnik štaba Civilne zaščite Občine Kobarid Aleksander Vončina in me o vsem redno obveščal. Svoje delo je opravil zelo dobro in profesionalno ter v dobro vseh. Aktivirane so bile telefonske številke za pomoč občanom in psihosocialno pomoč ter dosledno so se izvajali ukrepi sprejeti na državni in lokalni ravni. Na pomoč so občanom priskočili številni prostovoljci v okviru Rdečega križa in Karitasa. 

 

Občani ter izvajalci zaščite in reševanja so dosledno spoštovali vse ukrepe iz odlokov in odredb pristojnih organov. Skupaj smo zajezili širitev virusa in danes ugotavljamo, da občina Kobarid ne beleži okužbe s koronavirusom. Ob tej priložnosti se v svojem imenu, v imenu Občine Kobarid in v imenu štaba Civilne zaščite Občine Kobarid zahvaljujem vsem občankam in občanom ter obiskovalcem občine Kobarid, da so upoštevali varnostne ukrepe in priporočila. Prav tako hvala vsem poklicnim, prostovoljnim in dolžnostnim enotam Civilne zaščite, ki so skrbele za pripravo in izvedbo teh ukrepov in priporočil.

 

Štab civilne zaščite je za potrebe gospodarstva in nekatere zdravstvene dejavnosti nabavil zaščitne, t.i. kirurške maske za enkratno uporabo in jih razdelil tistim, ki so bili dnevno v stiku s strankami in ranljivim skupinam. Zaščitne maske in razkužilo za roke so občini oziroma občinskemu štabu donirala domača podjetja in posamezniki, Mašera Kobarid d.o.o., Mines IB d.o.o., TKK d.o.o. Srpenica in Marko Miklavič. Prav tako je bila Civilna zaščita Občine Kobarid deležna denarnega prispevka s strani Lovske zveze Gornje Posočje. Hvala vsem!

 

Vsem gospodinjstvom v občini smo podarili pralne zaščitne maske, ki so jih zašile šivilje iz občine Kobarid, za njihovo dostavo pa so poskrbeli člani enot in ekip, združeni pod okriljem civilne zaščite. 

 

Po dveh mesecih se stanje počasi umirja. Odprla so se vrata vrtca, šole, knjižnice, trgovin, gostiln,… Pred nami je glavna turistična sezona, ko Kobarid in Posočje obiščejo ljudje od vsepovsod. Letos pričakujemo večje število domačih gostov in verjamemo, da jih bodo lepote naših krajev in prijazni domačini navdušili, da se bodo tudi po korona času radi vrnili k nam. 

 

V času epidemije smo dokazali, da skupaj znamo in zmoremo!  Verjamem, da bomo znali in zmogli tudi v prihodnje.

 

Srečno!

 

Marko Matajurc, župan 

 

 

 

Oglejte si tudi