Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Župan je sprejel delegacijo županov iz Solnograške regije

Pretekli teden je Kobarid obiskala delegacija županov iz regije Pinzgau. Srečali so se z županom Občine Kobarid Robertom Kavčičem, predsednikom uprave Fundacije Poti miru v Posočju Zdravkom Likarjem in direktorjem Kobariškega muzeja Martinom Šolarjem. Delegacijo je spremljala Karin Hojker iz Avstrijskega veleposlaništva Ljubljana.

Namen obiska je bil spoznati občino Kobarid in sodelovanje lokalne skupnosti z ustanovo Fundacijo Poti miru v Posočju in Kobariškim muzejem, skupni projekti na temo obeleževanja 100.letnic prve svetovne vojne, vzpostavitev Poti miru, učinki projektov in podobno. 

Po uvodnem pozdravu in dobrodošlici je župan Robert Kavčič predstavil občino in sodelovanje z omenjenimi deležniki ter odgovoril na številna vprašanja. Dotaknili so se tudi drugih vsebin, od gospodarstva do šolstva in sociale, financiranja lokalne skupnosti, podpore projektom,...  V nadaljevanju srečanja je Tadej Koren iz Fundacije Poti miru v Posočju predstavil Pot miru od Alp do Jadrana, direktor Kobariškega muzeja Martin Šolar pa zgodbo Kobariškega muzeja, ki so si ga tudi ogledali. 


Župan Robert Kavčič se je županom zahvalil za obisk in čas, ki so si ga vzeli za obisk Kobarida. Poudaril je, da so tovrstne zmenjave izkušenj in dobrih praks zelo dobrodošle in koristne. 



 




Oglejte si tudi