Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Zlata maturantka Ema Šuligoj bronasta na mednarodni biološki olimpijadi

V ponedeljek se je iz Armenije vrnila ekipa štirih slovenskih dijakov, ki so se udeležili Mednarodne biološke olimpijade. Med njimi je bila tudi Ema Šuligoj, občanka občine Kobarid, dijakinja Gimnazije Tolmin in letošnja zlata maturantka, ki je na tekmovanju osvojila bronasto medaljo.

33. Mednarodna biološka olimpijada je letos potekala med 10. in 18. julijem v Armeniji, na Univerzi v Erevanu. Slovenske barve je letos zastopala ekipa dveh dijakinj in dveh dijakov,  ki so jo sestavljali Urban Bauk z Gimnazije Poljane, Urh Šarlah, dijak I. gimnazije v Celju, Marija Snežna Benedičič s Škofijske klasične gimnazije ter Ema Šuligoj z Gimnazije Tolmin. Ekipo sta v Armeniji spremljala vodji ekipe in člana komisije Zveze za tehnično kulturo Slovenije Mojca Ota in Domen Vaupotič. V hudi konkurenci več kot 250 dijakinj in dijakov iz 66 držav je slovenska ekipa osvojila tri medalje. S svojim znanjem so si Urban, Marija in Ema prislužili bronasta odličja.

V dveh tekmovalnih dnevih so tekmovalci morali opraviti skupno šesturni praktični preizkus in šesturni teoretični preizkus. Na praktičnem preizkusu so se olimpijci ukvarjali z biokemijo, bioinformatiko, fiziologijo rastlin ter zoologijo in biosistematiko. Teoretične naloge so obsegale vsa pomembnejša področja biologije in so posegala že globoko v univerzitetni kurikulum.

Svoje vtise bo Ema Šuligoj, danes ob 17. uri, delila z nami na frekvencah Primorskega vala. Valjeni k poslušanju!

Emi Šuligoj iskreno čestitamo in ji želimo veliko uspeha na nadaljnji poti. 



Test povzet iz spletne strani Zveze za tehnično kulturo Slovenije
Foto: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Oglejte si tudi