Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Urejamo turistične in pohodne poti v občini

Na Kobariškem se lahko pohvalimo z velikim številom planinskih, pohodniških, tematskih in turističnih poti, ki jih vsako leto obišče vse več obiskovalcev. Skupaj z deležniki je občina leta 2015 sestavila seznam planinskih in kolesarskih poti ter jim določila prioritete. Letos se seznam in prioritete posodobljajo, določajo pa se tudi skrbniki. Turistična in druga društva lahko sredstva za vzdrževanje poti pridobijo na vsakoletnem razpisu, ki ga za te namene objavi občina. Letošnji razpis bo občina objavila v mesecu aprilu. 

Za stalno prehodnost, urejenost in označevanje najbolj obiskanih poti na posameznem območju redno skrbi občinski režijski obrat.  Med te poti spadajo Kobariška zgodovinska pot s slapom Kozjak, Zgodovinska pot Idrsko, pohodniški poti Napoleonov most–Pradolina in Napoleonov most–Logje, krožna pot skozi Koseška korita ter kolesarska pot ob Nadiži (Kobarid–Robič–Podbela). Vzdrževanje obsega košnjo, obsekavanje in čiščenje pred sezono, popravilo pohodnih površin in stopnic, vzdrževanje ograj ter skrb za usmerjevalne in informacijske table.

Na poti proti slapu Kozjak bo občina nadaljevala z urejanjem infrastrukture. Lani je uredila počivališča na poti proti slapu, letos pa je predvidena ureditev  razgledne točke, ureditev prostora za parkiranje koles in postavitev dodatnih klopi. Skladno s potrjeno celostno grafično podobo pohodniških poti v Dolini Soče se postopoma prenavlja tudi označevanje pohodniških poti v naravi.

Za druge turistične poti v občini, ki so v domeni društev, skrbijo društva sama ali v sodelovanju z občinskim režijskim obratom.

Nameni in cilji prenove sistema turističnih poti na območju občine Kobarid so, da bo imela vsaka označena pot skrbnika, da se za vzdrževanje poti zagotovijo stalni viri in da se v prihodnje na informativnih tablah, turističnih prospektih ter spletnih straneh pojavljajo samo poti, ki so za obiskovalce primerno urejene in vzdrževane.


vir: spletna stran občine Kobarid

Oglejte si tudi