Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

NA KANINU TUDI OTROCI SOCIALNO OGROŽENIH DRUŽIN

Javni zavod Sončni Kanin bo 27. februarja gostil otroke iz socialno ogroženih družin, v skupni organizaciji z Medobčinskim društvom prijateljev mladine Ajdovščina, katerih krovna organizacija je Zveza prijateljev mladine Slovenije, pa so k akciji privabili tudi druge podpornike.

 

Kot so povedali v Sončnem Kaninu, bodo poskrbeli za prevoz na Kanin, kosilo, druženje, delavnice, izobraževanje in še kaj, k sodelovanju pa so privabili še Zavarovalnico Triglav za prevoz otrok do Bovca ter Mlekarno Planika Kobarid in Elan d.o.o., ki bosta za vsakega izmed udeleženih prispevali darilni paket.

 

Seveda so se tovrstne akcije nadvse razveselili v Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina in hvaležno sprejemajo darilo:

 

»Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina že 66 let skrbi za dobrobit otrok, mladostnikov in družin v občini Ajdovščina in občini Vipava. Naša krovna organizacija je Zveza prijateljev mladine Slovenije, vključujemo se v programe zveze kot so Bralna značka, Otroški parlament, Prostočasne in počitniške aktivnosti, TOM telefon, Pomežik soncu in mnoge druge. Smo nevladna, neprofitna in nepridobitna organizacija, delujemo v javnem interesu. Svoje poslanstvo uresničujemo s pomočjo številnih prostovoljcev. V zadnjih letih opažamo vse več socialnih stisk v lokalnem okolju, tako, da je okrog 50% naših dejavnosti usmerjenih na humanitarno področje. Vpisani smo tudi v register humanitarnih organizacij pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti,« so svoj status opisali MDPMA.

 

Sončni Kanin s pokrovitelji tako omogoča tudi socialno šibkejšim členom naše družbe nekaj uric veselja na snegu, ki bi si ga brez tovrstnih pobud ne mogli privoščiti.

Oglejte si tudi