Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sreda, 20.09.2017

pretežno oblačno
10°C | 19°C
četrtek, 21.09.2017
5°C | 22°C
petek, 22.09.2017
8°C | 23°C
sobota, 23.09.2017
9°C | 24°C
nedelja, 24.09.2017
11°C | 23°C
Opozorila
Torek, 19.9.2017 ob 18h
Zaradi močnega deževja naraščajo vodotoki predvsem v južni, osrednji, vzhodni in severovzhodni Sloveniji. Pričakujemo tudi večja razlivanja rek na teh območjih.
10°C
19°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Turizem

Bliža se Jestival okusov in umetnosti 2017


TURIZEM, DOGODKI

| |
13.09.2017      14:00
A A

Bliža se Jestival okusov in umetnosti 2017


Bliža se jesen in z njo tretji festival lokalne kulinarike z imenom Jestival okusov in umetnosti. Potekal bo na osrednjem trgu v Kobaridu v soboto, 30. 9. med 11. in 24. uro.


Deli:

Zgodba Jestivala je povezovanje kulinarike z umetnostjo, legendami, lokalno kulturo in ustvarjalnostjo. Umetnost na in izven krožnika, hrana za dušo skozi kulinariko in skozi umetnost.

Jestival okusov in umetnosti ima vsako leto novo rdečo nit – osrednjo temo, na katero se vežejo delavnice, razstave, predavanja in nastopi. Teme so vedno povezane z dediščino, lokalno kulturo in tradicijo, ki jo najbolje približamo sodobnemu času in kraju, kjer bivamo. Na dogodku sodelujejo lokalne gostilne in restavracije, turistične kmetije, društva, samostojni obrtniki in kulturni delavci, kmetje in ostali izdelovalci in pridelovalci. Dogodek združuje tudi čezmejno kulinariko, saj sodelujejo tudi turistične kmetije in gostilne iz sosednje Benečije.

 

Glavna in nosilna zgodba Jestivala pa seveda ostaja lokalna kulinarika ter Kobariški štruklji.

Zavedamo se,  da je v Sloveniji in sosednji Italiji ogromno odličnih kulinaričnih dogodkov, zato je še toliko bolj pomembno, da je Jestival zajema edinstvene lokalne vsebine in zgodbe ter ponuja tradicionalne jedi. Prav zaradi dodelane zgodbe in koncepta vsako leto k sodelovanju uspemo privabiti številne sodelujoče in nastopajoče.

 

Pomemben del identitete in kulture lokalnega območja predstavlja prav lokalna kulinarika. Kultura prehranjevanja je kultura naroda. Gastronomija pa je tudi pomemben turistični produkt.

Vsi, ki bi radi prispevali svoj del avtentične zgodbe ste vabljeni, da se nam pridružite.

Za več informacij in prijavo sodelovanja pokličite Turističnoinformacijski center Kobarid na
tel.št.: 05 38 00 490




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Kobarid!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!



Bodite prvi pri oddaji mnenja.