Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
4°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Župan je v šolske klopi pospremil 54 prvošolčkov

V ponedeljek, 3. septembra 2018, je v šolske klopi Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid sedlo 54 prvošolčkov - 38 osnovnošolcev bo pouk obiskovalo v Kobaridu, 10 v Drežnici, 3 v Smasteh in 3 v Breginju.
Sprejem za 54 prvošolčkov iz občine Kobarid je potekal na centralni šoli v Kobaridu. Prvošolčke sta sprejela in nagovorila ravnateljica OŠ Simona Gregorčiča Kobarid Melita Jakelj in župan Občine Kobarid Robert Kavčič. Čestitala sta tako njim kot njihovim staršem in jim zaželela miren in prijeten vstop na novo pot. 

 
Tako kot pretekla leta je tudi letos Občina Kobarid vsem prvošolčkom podarila letno premijo nezgodnega zavarovanja, ustvarjalno knjigo in odsevni brezrokavnik za varnost in vidnost v prometu. 


Prvošolčke je pozdravila tudi direktorica Mlekarne Planika Anka Miklavič Lipušček in prvošolčkom podarila Prvošolčkov sir. Redar Janko Volarič, ki bo z najmlajšimi osnovnošolci v sklopu občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu sodeloval skozi celo šolsko leto je povzel prizadevanja občine na področju varnosti v prometu in vse skupaj pozval, da uporabljajo varno šolsko pot v šolo in iz nje.

 

Po uradnemu delu sprejema so si prvošolčki ogledali predstavo in si v družbi razredničark ogledali razrede v katerih bodo preživeli šolsko leto, spoznali učiteljice in se v družbi prijateljev, staršev in učiteljic posladkali. 

 

V šolskem letu 2018/19 je Osnovna šola Simona Gregorčiča Kobarid sprejela 54 prvošolčkov. Od tega jih bo 38 obiskovalo centralno šolo v Kobaridu, 10 podružnično šolo v Drežnici, 3 podružnično šolo v Smasteh in 3 podružnično šolo v Breginju.  

 

Vsem šolarjem in učiteljem želimo lep in uspešen začetek novega šolskega leta!


Oglejte si tudi