Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Radi bi vam rekli hvala

V Breginju je, kot že dolgo vrsto let, potekalo  tradicionalno srečanje »Radi bi vam rekli hvala«, na katerem se mlajše generacije zahvalimo starejši generaciji za vse, kar so storili za nas. Vsi se zavedamo, da so starejši dragocen vir izkušenj in znanj. Mlajši se bomo trudili, da jim bomo v pomoč in podporo.

Otroci podružnične šole in vrtca Breginj, od najmlajšega do najstarejšega, gostujoči učenci iz osnovne in glasbene šole Kobarid, so skupaj z vzgojiteljicami in učiteljicami izvedli bogat kulturni program s petjem, plesom, igranjem na instrumente in igralskimi vložki. Tudi na takšnih prireditvah je dobro vidna velika povezanost šole s krajani. Zapele so nam tudi mlade pevke iz Sedla, ki nas vsako leto prijetno presenetijo in razveselijo s svojim izborom pesmi.

Vse prisotne v nabito polni dvorani podružnine šole Breginj so pozdravili župan občine Kobarid Marko Matajurc, predsednik krajevne skupnosti Srečko Gašperut in  sekretarka Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Tolmin Marjanca Velišček. Vsi skupaj so obljubili, da bodo  tudi v bodoče namenjali posebno pozornost skrbi za starejše.

Ob prijetnem domačem vzdušju je potekalo tako obujanje starih spominov kot druženje vseh generacij od vnukinj in vnukov do babic in dedkov.

Zahvaljujemo se vsem natopajočim, vsem zaposlenim na podružnični šoli in prostovoljkam, da so skupaj pričarali lep predprazničen dan.

Oglejte si tudi