Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Policija v Kobaridu nagradila najboljša likovna dela otrok

V Kobaridu je potekala tradicionalna zaključna prireditev likovnega natečaja in preventivne akcije »Varno na poti v šolo in domov«, ki jo je PU Nova Gorica tudi letos organizirala za učence nižjih razredov osnovnih šol na Severnem Primorskem. Policijska uprava Nova Gorica je namreč letos že sedemnajsto leto zapored izvedla likovni natečaj, katerega cilj je osveščanje otrok glede varne udeležbe v cestnem prometu. 

 

Zaključno prireditev z otvoritvijo razstave nagrajenih likovnih del v omenjenih prostorih je tudi letos pripravila Policijska uprava Nova Gorica v soorganizaciji s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid in Osnovno šolo Simona Gregorčiča Kobarid. Sicer pa je komisija likovnega natečaja, v kateri so bile mentorice likovne umetnosti iz dveh osnovnih šol na našem območju (OŠ Ivana Roba iz Šempetra pri Gorici in OŠ Kanal), v prostorih novogoriške policijske uprave že 22. novembra 2019 opravila izbor med 97 prispelimi likovnimi deli mladih umetnikov in med njimi izbrala 20 najboljših likovnih del, ki so razstavljena v dvorani Doma Andreja Manfreda v Kobaridu (od 2. do vključno 13. decembra 2019). Aktivnosti v zvezi s koordinacijo izvedbe likovnega natečaja je tudi letos izvedel Janko Mencinger iz Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica.

 

Na preventivni prireditvi v Kobaridu so najmlajše pozdravili naslednji govorniki: podžupan Občine Kobarid Marko Miklavič, pomočnik komandirja PP Bovec Robert Horvat, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid Janko Volarič in ravnateljica OŠ Simona Gregorčiča Kobarid Melita Jakelj. Govorniki so se med drugim zahvalili vsem, ki s svojim delom prispevajo k varnejši udeležbi otrok v cestnem prometu, prav tako so ob tej priložnosti izrekli čestitke nagrajenim mladim avtorjem izbranih likovnih del. Nevarnosti v cestnem prometu prežijo vsepovsod, zato so organizatorji preventivne prireditve opozorili, da k večji prometni varnosti in zmanjšanju števila prometnih nesreč lahko prispevajo prav vsi udeleženci v prometu, tudi z večjo previdnostjo in strpnostjo na naših cestah.

 

V nadaljevanju sta praktične in simbolične nagrade najboljšim mladim avtorjem izbranih likovnih del učencev 3. razredov severnoprimorskih osnovnih šol na temo "Varno na poti v šolo in domov« podelila Janko Mencinger, vodja Oddelka za splošne policijske naloge v Sektorju uniformirane policije PU Nova Gorica in predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid Janko Volarič. Za bogat kulturni program na omenjeni prireditvi so poleg članov kvarteta klarinetov Policijskega orkestra poskrbeli tudi učenci OŠ Simona Gregorčiča iz Kobarida, ki so poskrbeli z glasbenimi točkami in recitalom ter igro s pomenljivim naslovom Cesta ni igrišče.

 

PU Nova Gorica

 

Oglejte si tudi