Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Podelili smo občinske nagrade in priznanja za leto 2021

Na Slavnostni seji Občinskega sveta Občine Kobarid, ki je potekala 14. oktobra 2021, je uvodoma zbrane pozdravil in nagovoril župan Marko Matajurc. Sledila je podelitev zlatega kipca Simona Gregorčiča, treh denarnih nagrad Občine Kobarid ter priznanja in plakete Občine Kobarid.

Župan je povedal, da so bili nekateri projekti v minulem letu zaradi epidemije zaustavljeni in se bodo nadaljevali v prihodnjem letu. Občina je uspela pridobiti gradbeno dovoljenje za gradnjo obrtne cone Kobarid – jug, intenzivno pa dela na pridobitvi gradbenega dovoljenja na izgradnjo Centra za zaščito in reševanje Kobarid. Prav tako je je pristopila k nakupu zemljišč, na katerih naj bi zrasle stanovanjske hiše, namenjene mladim in nadaljuje z aktivnostmi vezanimi z gradnjo stanovanjskega bloka v Kobaridu. Župan se je dotaknil tudi turistične sezone, ki je bila kljub epidemiji dobra. Kobarid je ponovno obiskalo veliko število turistov. Izpostavil je zadnje dogodke, ki so se odvijali v jesenskem času, kot sta Julian Alps Trail Run in Rally Soča Valley. Veliko priložnost župan vidi v kolesarki dirki Giro d'Italia, ki bo Kobarid obiskala maja prihodnje leto. Zaključil je z zahvalo in čestitko vsem nagrajencem, ki so letos prejeli nagrade in priznanja.

Slavnostna seja se je nadaljevala s podelitvijo nagrad in priznanj šestim zaslužnim občanom. Letos je župan prvič podelil zlati kipec Simona Gregorčiča. To posebno zahvalo je za izjemne dosežke na področju gastronomskega turizma in prejem Michelinovih zvezdic prejela Ana Roš.

Podeljene so bile tri denarne nagrade. Prva je šla v roke Otroški folklorni skupini Podružnične šole Drežnica »Pastirci izpod Krna«, ki jo od samega začetka vodi Rina Berginc. Nagrado so prejeli za dolgoletno uspešno delovanje in ohranjanje običajev na Drežniškem. Preostali dve sta prejela brata, ki sta vsak na svojem področju pustila poseben pečat v občini. Blaž Volarič je nagrado prejel za dolgoletno predano delo z otroki in mladimi na področju nogometa in futsala, Matic Volarič pa za predano delo pri ohranjanju vojaško-etnološke zbirke »Posočje 1915–1917«.

Sledila je podelitev Priznanja Občine Kobarid, ki ga je za 30-letno zbirateljsko udejstvovanje in ohranjanje ostalin prve svetovne vojne in 20-letno delovanje Muzejske zbirke prve svetovne vojne Alberto Picco prejel Bojan Rustja. 
Najvišje priznanje letos Plaketo Občine Kobarid pa je prejel Matej Kavčič za dolgoletno predano delo na področju kulturnega ustvarjanja in prepoznavnosti občine Kobarid.

Kulturni program slovesnosti sta sooblikovala Oktet Simon Gregorčič Kobarid in Mešani pevski zbor sveti Anton Kobarid pod vodstvom nagrajenca, Mateja Kavčiča. 

povzeto po: spletna stran občine Kobarid

Oglejte si tudi