Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

OTVORITEV PISARNE CENTRA ZA SOCIALNO DELO SEVERNA PRIMORSKA ENOTA TOLMIN V KOBARIDU

V četrtek, 13. decembra 2018, je bila v Domu Andreja Manfrede v Kobaridu uradno odprta pisarna Centra za socialno delo Severna Primorska (CSD), s čimer se je, kot je pojasnila v.d. direktorice CSD Patricija Može, uresničila zaveza ministrstva o približevanju njihovih storitev lokalnemu okolju.

Direktor občinske uprave Občine Kobarid, Simon Škvor, je izrazil zadovoljstvo, da bodo navkljub nedavni reorganizaciji, ki so ji občine ostro nasprotovale, socialne storitve z odprtjem pisarne v Kobaridu občanom dostopne neposredno, ob tem pa zagotovil dobro sodelovanje občine tudi v prihodnje.

Strokovna delavka bo v pisarni vsak četrtek med 7.30 in 11.00 občanom v stiski nudila prvo socialno pomoč in jih informirala o postopkih socialnega varstva (npr. postopek razveze zakonske zveze, postopek urejanja stikov, preživnine, postavitev skrbnika za poseben primer itd.). Z njimi bo opravljala tudi razgovore, jih seznanjala z možnimi rešitvami in jih usmerjala. Predvsem pa bodo občani v pisarni lahko oddali vse vloge, ki jih sicer pošiljajo na CSD (za denarne socialne pomoči, starševsko varstvo, otroški dodatek, štipendije, oprostitve plačila…). Pričakovati je, da se bodo občani s približanjem storitev pred oddajo vlog predhodno informirali, zato oddali popolne vloge in s tem skrajšali čas za odločitev o njihovi pravici.

V času uradnih ur, bo strokovna delavka CSD na voljo na tel. št. 041 361 279, izven uradni ur pa lahko občani pokličejo na splošno tel. št. CSD, enota Tolmin, 05 381 91 70 ali pridobijo informacije preko elektronske pošte gpcsd.tolmi@gov.si oz. spletne strani http://www.csd-tolmin.si.

Oglejte si tudi