Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Vzpostavitev razvojnega sodelovanja med Slovenskimi in Italijanskimi občinami se nadaljuje

Danes se je župan Občine Tipana Alan Cecutti z ostalimi predstavniki čezmejnih občin  sestal z županom Občine Kobarid Robertom Kavčičem, svetovalcem za gospodarstvo iz občinske uprave Občine Kobarid Tomažem Skočirjem in direktorico Posoškega razvojnega centra Almiro Pirih.

 

Prisotni so pregledali in pojasnili vsebino predlaganega pisma o nameri in se dogovorili, da pismo vsaka občina preuči ter dopolni. Predvidoma čez mesec dni bodo pismo o nameri podpisali župani občin, ki so izrazile pripravljenost sodelovati in spodbujati skupne iniciative z namenom varovanja ter zastopanja interesov dolin na čezmejnih območjih in sosednjih goratih območij za dobrobit vseh prebivalcev čezmejnega območja, predvsem območja med Sočo in Nadižo.  

Namen vzpostavitve razvojnega sodelovanja je okrepitev čezmejnega, med regionalnega in lokalnega sodelovanja in razvoj skupne strategije ter spodbujanje nove ekonomsko-socialno-kulturne oživitve za izboljšanje internacionalizacije območja.

 

Pismo o nameri bodo podpisali župani vseh sodelujočih občin. Predvideva se sodelovanje 4 občin iz Slovenske strani in 15 iz Italijanske strani.

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi