Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Vzdrževanje cest, javnih površin in stavb

Režijski obrat Občine Kobarid  je zadolžen za vzdrževanje občinskih cest,  javnih površin in občinskih stavb. Vsako leto se tričlanska ekipa okrepi še z delavci iz programa javnih del, ki v času poletne sezone skrbi za urejenost in prehodnost kolesarskih in pešpoti, lokalnih cest, pločnikov, urejenost športnega parka in nudi pomoč na terenu po krajevnih skupnostiih.

V zadnjih tednih je režijski obrat sodeloval pri izgradnji ekološkega otoka v Borjani in celoviti prenovi mostu čez reko Idrijo v Kobaridu. Izdelali so premične klančine, s katerimi je bil gibalno oviranim osebam, omogočen dostop do volišč, postavili so plakatne panoje za referendum in državnozborske volitve, uredili in pokosili so športni park ter uredili ulice ter zelenice v Kobaridu. Pokosili so turistične poti od Nadiže čez Pradolino ter od Nadiže v Logje, kolesarsko pot med Kobaridom in Idrskim, turistično pot čez Blato in pot do slapa Krampež. Na parkiriščih ob Nadiži so stare in dotrajane ograje nadomestili z novimi in obnovili klopce na asfaltnem igrišču v Kobaridu. S hladno asfaltno maso so pokrpali še zadnje odseke občinskih cest, na katerih redno čistijo kanale in opravljajo pregledniško službo. Trenutno poteka urejanje živih mej, v prihodnjih dneh pa načrtujejo zasaditve po Kobaridu.

V prihodnjem tednu bo režijski obrat aktivno sodeloval pri obnovi brvi čez Sočo na Trnovem ob Soči in nadaljeval s košnjo preostalih turističnih poti ter z vzdrževanjem športnega parka in občinskih cest

Oglejte si tudi