Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Urejen kobariški plac

V torek, 5. decembra 2017, je v centru Kobarida potekala Miklavževa tržnica v sklopu katere je župan Občine Kobarid Robert Kavčič odprl in predal namenu urejen prostor v središču kraja. Novo pridobitev je blagoslovil kobariški župnik Ivan Blažič, kulturni program pa so bogatile pevke in pevci MePZ Sveti Anton.

 
Skladno s potrjenim načrtom, ki ga je zasnoval arhitekt Rok Klanjšček, je Občina Kobarid v letu 2016 začela z urejanjem prireditvenega prostora Kobarid, ki je vključevala ureditev med Dializnim centrom Kobarid in Zdravstveno postajo Kobarid. Septembra 2017 je občina nadaljevala z urejanjem površin med župniščem in severno fasado cerkve, kjer se je uredilo odvodnjavanje in elektroinštalacije ter se postavila nova urbana oprema.

Novo podobo je dobila tudi okolica novega kostanja.

Kobarid je z ureditvijo trškega jedra dobil povsem novo, sodobno podobo in kakovosten osrednji prostor, na katerem bodo v prihodnje potekali kulturni dogodki in druženja.

 
Naložba je skupaj znašala okoli 500 tisoč evrov. Sredstva zanjo je občina zagotovila iz 21. člena Zakona o financiranju občin in proračuna Občine Kobarid za leto 2017.

 



 

 

 

 

Oglejte si tudi