Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Slap Kozjak in dostopno mesto Zaročišče

Slap Kozjak je naravni biser in kot tak, varovano območje narave. Dnevno ga obiščejo številni ljubitelji neokrnjene narave in naravnih znamenitosti. Želimo si, da narava tudi v prihodnje ostane čista, zato vse obiskovalce prosimo, da se pri slapu Kozjak ne kopajo in sončijo, odpadke pa pospravijo za seboj. Voda iz potoka Kozjak ni pitna!

Glede na to, da slap v glavni sezoni obišče zelo veliko obiskovalcev priporočamo, da se na podestu ne zadržujejo predolgo in tako pustijo možnost ogleda slapa tudi drugim obiskovalcem. Podest je namenjen zgolj ogledu slapu.

Avtomobile obiskovalci parkirajo na dostopnem mestu Zaročišče. Parkiranje ob cesti se kljub plačilu nadomestila oglobi. Nadomestilo za uporabo dostopnih mest znaša 1,50 EUR na uro, dnevno nadomestilo 10 EUR. Obe nadomestili se plačata na parkomatu. Z veljavno dnevno karto lahko parkirajo tudi na drugih dostopnih mestih ob Nadiži in Zaročišču. Obiskovalci naj imajo s sabo kovance, saj parkomat ne vrača denarja. Turisti, ki prenočijo v občini Kobarid lahko v TICu Kobarid, s potrjenim obrazcem s strani ponudnika, kupijo tedensko dovolilnico po ceni 16 EUR, s katero lahko po novem parkirajo tudi na dostopnem mestu v Zaročišču. V avgustu pričakujemo še več obiskovalcev, zato bo ob turističnih konicah na parkirišču Zaročišče prisoten informator. 

Oglejte si tudi