Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Predstavitev Čezmejne razvojne strategije - spodbujanje teritorialnega razvoja in interesov prebivalcev med občinami

Župani  Posoških občin in  župani 21 obmejnih občin iz Italije so letos julija podpisali pomemben dokument »Čezmejno razvojno strategijo - spodbujanje teritorialnega razvoja in interesov prebivalcev med občinami«,  s katerim potrjujejo in nadgrajujejo dolgoletno čezmejno sodelovanje pri izvedbi aktivnosti, prireditev, projektov, skupnih iniciativ itd.

 

Gre za inovativen, razvojno naravnan dokument, ki je plod dolgoletnega prekomejnega sodelovanja ter skupnih razvojnih prizadevanj in predstavlja osnovo za razvojno sodelovanje tako v okviru različnih projektov in aktivnosti  na številnih področjih, predvsem pa na področju energetike, mobilnosti, infrastrukture, turizma, spodbujanju malega gospodarstva in revitalizacije podeželja.

 

Predstavitev podpisanega dokumenta oziroma namere o sodelovanju bo potekala v sredo, 26. septembra 2018, ob 18. uri v Domu Andreja Manfrede v Kobaridu.

 

Strategijo, dosedanje skupne aktivnosti in načrte za prihodnje bodo predstavili župani iz obeh strani meje, katerim se bodo pridružili:

-          Marko Bandelli, minister Republike Slovenije, pristojen za razvoj, strateške projekte in kohezijo,

-          Pierpaolo Roberti, odbornik dežele Furlanije Julijske krajine zadolžen za lokalno samoupravo, regionalno politiko v tujini

-          Lojze Peterle, evropski poslanec

 ter številni drugi gostje.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite in se seznanite z aktivnostmi ter prisluhnete pobudam in načrtom.

 

 

Oglejte si tudi