Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Evropskemu tednu mobilnosti se pridružuje tudi Občina Kobarid

Evropski teden mobilnosti tudi letos povezuje mesta v prizadevanjih za človeku ter okolju bolj prijazne načine mobilnosti. K pobudi je doslej uradno pristopilo 2067 mest iz kar 48 držav, med njimi prvič tudi Kobarid. Občina Kobarid izpolnjuje vsa tri merila (organizacija dejavnosti, izvedba vsaj enega trajnega ukrepa in organizacija Dneva brez avtomobila) in s tem že prvo leto postaja zlata udeleženka Evropskega tedna mobilnosti.

Med 16. in 22. septembrom bodo v sodelujočih mestih potekale številne aktivnosti, ki bodo spodbujale prebivalce k trajnostni mobilnosti. Letošnji slogan je Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost. Raziskave namreč kažejo ekonomsko prednost mest, ki se zavzemajo za trajnostno mobilnost. Kolesarska infrastruktura in učinkovit javni prevoz vplivata na vrednost nepremičnin. Otroci, ki gredo v šolo peš ali s kolesom, dosegajo boljše rezultate. Zaposleni, ki pešačijo ali kolesarijo na delo, delajo v povprečju učinkoviteje od voznikov avtomobilov, manjkrat obiščejo zdravnika, so manj časa na bolniški … Vse to pa ima pozitiven vpliv na ekonomski položaj lokalne skupnosti.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti bo v četrtek, 22. septembra, potekal DAN MOBILNOSTI V KOBARIDU. Učenci Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid in drugi bodo spoznavali trajnost-no mobilnost in varnost v prometu. Z zaporo Gregorčičeve in Šarfove ulice (med 7.00 in 12.00), kjer se bo prireditev odvijala, bomo pokazali, kakšen bi bil naš kraj, če bi ga zaprli za promet in namenili pešcem.
Župan Občine Kobarid Robert Kavčič bo ob 10.30 na parkirišču na Šarfovi ulici skupaj z ravnateljico kobariške osnovne šole Melito Jakelj slovesno odprl del novo urejene varne poti. Spremljajoči kulturni program bodo pripravili učenci z učiteljicami. Sledil bo tehniški dan. Aktivnosti učencev bodo potekale na obeh ulicah in pred osnovno šolo. Za varnost otrok bodo skrbeli policisti, redarji in gasilci. Udeleženci dogodka bodo imeli priložnost ogleda policijskega in električnega vozila, spoznali pa bodo tudi delo policije in redarske službe.


Vabijo vas: Občina Kobarid, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid, Osnovna šola Simona Gregorčiča Kobarid in Posoški razvojni center

Oglejte si tudi