Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Vlada obiskala občino Kobarid

V ponedeljek, 6. marca, je Vlada RS v okviru Vladnega obiska v Goriški regiji obiskala tudi občino Kobarid.
Ministrica za obrambo Andreja Katič

 in generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But sta se na Občini Kobarid srečala z županom občine Robertom Kavčičem. Uvodoma se je župan ministrici zahvalil za dosedanje odlično sodelovanje z Ministrstvom za obrambo in Upravo RS za zaščito in reševanje ter pomoč, ki jo je Občina Kobarid deležna pri organizaciji dogodkov v okviru obeleževanja 100. letnic prve svetovne vojne in drugih skupnih projektih. V nadaljevanju srečanja jima je predstavil načrte občine na področju zaščite in reševanja.
Ministrica je svoj obisk nadaljevala v Fundaciji Poti miru v Posočju, kjer je potekal podpis pogodbe o sofinanciranju mednarodnega projekta »Pot miru v Posočju« za leto 2017.

Predsednik Vlade RS Miro Cerar je v družbi ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška obiskal Mlekarno Planika Kobarid, ki letos praznuje 60 let. V spremstvu direktorice Anke Milavič Lipušček in njene delegacije ter kobariškega župana Roberta Kavčiča sta si ogledala proizvodnjo mlekarne in se seznanila z delom, odličnimi rezultati in proizvodi mlekarne. 

Najzahodnejšo vas Slovenije Robidišče, je obiskal minister brez resorja, Gorazd Žmavc, pristojen za področje odnosov med Republiko Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med Republiko Slovenijo in Slovenci po svetu. Na Domačiji Škvor je potekalo delovno srečanje s predstavniki obeh krovnih organizacij Slovencev v Italiji in župani. Uvodoma sta Staša Mesec in Simon Škvor predstavila  zgodovino vasi in uspešno zgodbo oživitve vasi na meji, ki jo danes obišče vse več turistov iz celega sveta. V nadaljevanju delovnega srečanja, ki se ga je udeležil tudi župan Robert Kavčič, so predstavniki obeh strani meje predstavili dosedanje sodelovanje in skupne projekte. Prisotni so bili enotnega mnenja, da je sodelovanje in povezovanje ključnega pomena za uresničitev zastavljenih ciljev tako na področju kulture, gospodarstva in turizma. 

Vabljeni k ogledu foto utrinkov vladnega obiska.




 

Oglejte si tudi