Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
7°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

V Kobaridu smo se spomnili na žrtve prometnih nesreč

V letu 2007 je Svetovna zdravstvena organizacija na podlagi Resolucije ZN imenovala tretjo nedeljo v novembru za Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč je dan, ob katerem se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah, skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji,sodelavci, znanci. Smrt ali poškodba v prometni nesreči je nenaden, silovit in travmatičen dogodek, ki ima dolgotrajen ali celo trajen vpliv na celotno družbo. Vsako leto se številu poškodovanih in trpečih zaradi izgube bližnjega pridružujejo novi posamezniki. Občutek žalosti in nemoči te ogromne skupine je še toliko večji, ker bi veliko število prometnih nesreč lahko in morali preprečiti.

V Sloveniji je organizator in koordinator aktivnosti že tradicionalno in četrtič zapored Zavod Varna pot, k sodelovanju v projektu, pa je letos drugič pristopil tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid z namenom spodbuditi individualno in skupinsko zavezo s konkretnimi dejanji, prizadevanji in zgledom za večjo varnost na cestah.

Na prireditvi, ki je potekala v petek, 17. novembra, so sodelovali tudi učenci Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid, ki so izdelali plakate na temo prometne varnosti in jih razstavili na prireditvenem prostoru.

Uvodoma je zbrane pozdravil in nagovoril župan Občine Kobarid Robert Kavčič, ki je povzel prizadevanja občine na področju varnosti v prometu, direktorica Medobčinske uprave Suzana Konec, pomočnik komandirja Policijske postaje Bovec Robert Horvat, vodja službe nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Tolmin Uroš Velikonja ter predstavnica PGD Kobarid Valentina Kranjc.

Po končani prireditvi so vsi sodelujoči prižgali svečke na spomin na žrtve prometnih nesreč.

 

 

Oglejte si tudi