Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
7°C
2°C
JUTRI
8°C
-2°C
Deli
3257

Tretji pohod po poti Marka Redelonhgija uspel

Ko se je v lanskem letu zaključili drugi pohod po poti Marka Redelonghija, smo se pohodniki razšli z željo, da se v letu 2018 ponovno srečamo. V nedeljo 6. maja nas je pohodnike pričakalo lepo sončno vreme. Okoli 25 udeležencev je krenilo po poti iz Benečije. V vasi Podbela so se nam pridružili še drugi pohodniki, ki so prisostvovali krajši slovesnosti pri spominskem obeležju sredi vasi. Pot se je nadaljevali na pokopališče v vasi Sedlo, kjer je Markov grob. V družbi dodatnih pohodnikov smo nadaljevali pohod na Brdce nad Breginjem, kjer sta svojo življenjsko pot sklenila Marko Redelonghi in Just Vrečar, ki je skrbel za Markovo varnost. Na grobu je spregovoril predsednik ANPI Nediških dolin Daniel Goleš, Vojko Hobič je recitiral pesem, ki jo je posvetil narodnemu heroju, zapele so Mlade pevke iz Sedla. Ponovno, tako kot lansko leto, je prisotne s svojo udeležbo počastil vojaški ataše Kitajske v Sloveniji, Yang Guang, ki je na grob položil venec in v krajšem govoru spomnil, da je potrebno negovati spomin na tiste, ki so dali svoja življenja, da danes živimo v svobodi.

Na Bradcah je o življenjski poti spregovoril sorodnik Drago Kosmač in spomnil da se tudi v današnjem času moramo bojevati proti vsem oblikam nasilja in podrejanja kapitalu, ki ga upravlja vedno manjše število prebivalstva na planetu.

Po zaključku so se pohodniki zbrali na družabnem srečanju pri gasilskem domu, kjer so sklenili, da se ob letu ponovno podajo na že četrti pohod. Ta bo v znamenju 75 letnice smrti beneškega junaka Marka Redelonghija.

Vojko Hobič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij