Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč 2018

Tudi letos tretjo nedeljo v novembru, že tradicionalno dvanajstič, obeležujemo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, pod sloganom Če bi ceste spregovorile. Prispevajmo svoj delež k izboljšanju varnosti v cestnem prometu. Gre za dan, ko se po svetu spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci.

Koordinator in nosilec aktivnosti v Sloveniji je Zavod Varna pot, ki je k obeležitvi Dne povabi različne vladne in nevladne organizacije, lokalne skupnosti, izobraževalne institucije ter druge deležnike, ki soustvarjajo varno mobilnost. 

Svetovani dan spomina na žrtve prometnih nesreč smo danes, že desetič po vrsti, obeležili tudi v Kobaridu. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid je v sodelovanju z šestošolci OŠ Kobarid pripravil program, s katerim smo se spomnili vseh žrtev prometnih nesreč in njihovih družin, znancev, prijateljev ter opozorili na previdnost v prometu. 

Zbrane je pozdravil in nagovoril župan Robert Kavčič, izkušnje s terena pa so z osnovnošolci in obiskovalci dogodka delili predstavniki gasilcev, nujne medicinske pomoči in policije. Redar Janko Volarič, ki je vsa leta glavni koordinator dogodka, je predstavil aktivnosti, ki jih na ravni občine za varnost udeležencev v prometu izvaja Svet za preventivo in vzgojo v cestne prometu Občine Kobarid.


V sklopu Dneva so šestošolci prisluhnili zgodbi Marjana, ki je pri 15-ih letih doživel hudo prometno nesrečo, ki je za vedno zaznamovala njegovo življenje. 


Oglejte si tudi