Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Prvo leto zavoda Belih angelov

Pred letom dni je bil na pobudo Vilija Gorenca ustanovljen zavod Beli angeli, ki v maju beleži prvi rojstni dan. Ob tej priložnosti v soboto 18. maja pred gostiščem in picerijo Zoisov grad v Bohinjski Bistrici pripravljajo prireditev, na kateri bodo predali denarna sredstva motoristu invalidu, v svojo družbo vabijo vse, predvsem motoriste, ki jih podpirajo pri njihovem delu. Gostje se bodo zbirali vse od 11. ure dopoldan, osrednje dogajanje se začne ob 13. uri. Celotna prireditev bo potekala brez točenja alkoholnih pijač.

Zavod Belih Angelov je bil ustanovljen z namenom povezovanja enako mislečih motoristk in motoristov, ki želijo s solidarnostjo, humanitarnimi akcijami in podobnimi dejanji spodbuditi in deliti svoje misli in tako pomagati, ozaveščati k večji prometni varnosti. Da so na pravi poti in da je v Sloveniji veliko enakomislečih, jim potrjuje tudi podatek, da imajo že okoli 10 tisoč podpornikov.

Kot pravi pobudnik za ustanovitev zavoda Vili Gorenc, njihovo poslanstvo  ni samo pomoč motoristom v stiski , ampak tudi osveščanje vseh udeležencev v prometu. Prav zato so se odločili, da bo tokratno srečanje potekalo brez alkohola.

»Upamo, da bomo z našim poslanstvom in ozaveščanjem rešili kakšno življenje na cesti, da bodo ljudje vozili strpno-pametno in da bomo z našo dobrodelnostjo pomagali komu v stiski po prometni nesreči. To smo mi, zavod Belih angelov in dobrodošel je vsak enako misleči motorist ali ne motorist, da se nam pridruži. Veseli bomo vsakih vaših predlogov in idej kako zavod Belih angelov narediti še večji, močnejši, da pomagamo še več motoristom v stiski.« so zapisali na svoji spletni strani, kjer boste našli tudi podatke, kako se pridružiti oziroma pomagati.

Oglejte si tudi