Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Moto točka Kobarid 2015

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid v sodelovanju s Policijsko upravo Nova Gorica, Prostovoljnim gasilskim društvom Kobarid,  Moto klubom OK Riders, Zavarovalnico Triglav in lokalnimi turističnimi ponudniki, organizira "Moto točko Kobarid 2015", ki bo v nedeljo, 7. junija 2015 od 9. do 16. ure 

na parkirišču TIKa Kobarid (nasproti bencinskega servisa Petrol)

 

Policisti bodo motoriste  seznanjali s postopki policije v cestnem prometu in skupaj z člani OK Riders delili preventivno gradivo ter opozarjali na previdno vožnjo. Člani PGD Kobarid bodo prikazali uporabo defibrilatorja in opreme za reševanje ob prometnih nesrečah, na moto točki pa bodo obiskovalci izvedeli tudi kako zavarovati motorno kolo in si ogledali motoristično in drugo opremo.

 

Cilj preventivne akcije je predvsem ozaveščanje voznikov in drugih udeležencev v prometu o problematiki vožnje s enoslednimi vozili in seznanjanje s posledicami prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi, ki so v prometu manj vidni in zato še posebej ogroženi.

Tako kot vsa leta doslej, bo moto točka ustrezno označena, da jo bodo vozniki pravočasno opazili in se lahko ustavili. Odseki cest pred in za krajem preventivne točke bodo označeni z rumenimi zastavami z opozorilnimi napisi.

 

Datum preventivne aktivnosti na »moto točki« ni naključen. Na t.i. Soški cesti in Keltiki je namreč ravno med poletno turistično sezono veliko domačih kot tujih voznikov enoslednih vozil. Promet je še posebej povečan ob koncih tedna, največ ob nedeljah. 

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu

Oglejte si tudi