Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Dan mobilnosti v Kobaridu lepo uspel

Evropski teden mobilnosti letos poteka med 16. in 22. septembrom, pod sloganom ZDRUŽUJ IN UČINKOVITO POTUJ. Vodilo trajnostne mobilnosti je zadovoljiti potrebe vseh ljudi po mobilnosti in obenem zmanjšati promet ter njegove škodljive posledice.
Občina Kobarid se je letos že tretje leto zapored pridružila števlnim slovenskim občinam, ki v svoja okolja uvajajo sodobnejše in človeku prijaznejše oblike načrtovanja prometa in v Evropskem tednu mobilnosti organizirala Dan mobilnosti.

Učenke in učenci Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid, otroci iz kobariškega vrtca, prebivalci kraja ter njegovi obiskovalci so tekom dopoldneva spoznavali trajnostno mobilnost in varnost v prometu. Gregorčičeva ulica je bila namenjena pešcem in zaprta za ves promet. Na ulici so potekale športne igre, gledališka predstava in odprtje novourejenega podvoza med Domom Andreja Manfrede in Mlekarno Planika, kateremu so poseben pečat dali kobariški osnovnošolci, ki so podvoz uredili in pripravili spremljajoči kulturni program.

Ob tej priložnosti je vse zbrane pozdravil in nagovoril župan Občine Kobarid Robert Kavčič. Zahvalil se je tako ravnateljici kot mentorici ter otrokom, ki so pred letom dni sprejeli izziv in uredili podvoz, ki je danes v ponos kraju in prebivalcem. 

Otroci in obiskovalci Dneva mobilnosti so se zapeljali
 z električnimi kolesi, si ogledali predstavitev dela policije, gasilcev in reševalcev ter navijali za tekmovalce Evropskega prvenstva v natančnosti pristajanja z jadralnimi padali.

Vabljeni k ogledu foto utrinkov. 

Oglejte si tudi