Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Peto leto zapored se Kobarid pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti

Peto leto zapored se Kobarid pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti, ki tokrat poteka pod sloganom Izberi čistejši način prevoza!

Letošnji Evropski teden mobilnosti v ospredje postavlja potovanja z manj onesnaženja. Dobro organiziran promet je srce vsake sodobne družbe. Lepše in lažje je živeti, kjer je urejen, kjer lahko hitreje in udobneje potujemo, s tem pa tudi manj onesnažujemo. Kjer je manj hrupa, je manj tudi stresa, kjer je v zraku manj delcev, so ljudje bolj zdravi … Kljub temu, da se naši kraji ne soočajo s takimi težavami kot velika mesta, tudi mi lahko prispevamo k čistejšemu planetu. Z bolj aktivnim slogom življenja pa pripomoremo tudi k lastnemu zdravju.

 

Slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je Izberi čistejši način prevoza! Vsakega posameznika in skupnosti spodbuja k čistejši mobilnosti – hoji, kolesarjenju ali uporabi javnega prevoza. K čistejšemu zraku pa lahko prispevamo tudi tako, da se nas v avtomobilu pripelje več.

 

Dan trajnostne mobilnosti v Kobaridu bo letos potekal 16. septembra v organizaciji Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid ter ob podpori Občine Kobarid, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid in Posoškega razvojnega centra. Gregorčičeva ulica bo zaprta za ves promet v času prihodov v šolo (med 7. in 8. uro). Športne in družabne igre za šolarje bodo potekale v dopoldanskem času na različnih lokacijah v Kobaridu in okolici.

 

Dan trajnostne mobilnosti in varnosti v prometu bo potekal tudi na podružničnih šolah, in sicer 17. septembra v Smasteh, 18. septembra v Drežnici in 21. septembra v Breginju.

 

Datum: Lokacija:Dogodek: 
16. 9. 2020KobaridDan trajnostne mobilnosti v Kobaridu
7.15–8.00Trg svobode

Prihod šolskih avtobusov na Trg svobode.

Osnovnošolci gredo peš do šole – mlajši otroci v spremstvu.

7.00–8.00Gregorčičeva ulicaUlica brez avtomobila
8.00–9.35Različne lokacijeŠportne in družabne igre učencev OŠ Kobarid
10:00–10:45OŠ KobaridDejavnosti po razredih
17. 9. 2020SmastDan trajnostne mobilnosti in varnosti v prometu
 Pred PŠObisk člana Sveta za preventivo in vzgoji v cestnem prometu Občine Kobarid, športne igre
18. 9. 2020DrežnicaDan trajnostne mobilnosti in varnosti v prometu
 Pred PŠObisk člana Sveta za preventivo in vzgoji v cestnem prometu Občine Kobarid, športne igre
21. 9. 2020BreginjDan trajnostne mobilnosti
 Pred PŠObisk člana Sveta za preventivo in vzgoji v cestnem prometu Občine Kobarid, športne igre

 

Zaradi epidemije COVID-19 je letošnji Evropski teden mobilnosti v Kobaridu zaprt za širšo javnost in se bo izvajal v skupinah ter pod pogoji, ki jih šolam nalaga NIJZ oziroma MIZŠ.

Oglejte si tudi