Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
7°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

UREDITEV VZHODNE VPADNICE

Dela na vzhodni vpadnici bi se morala v skladu s pogodbo in dogovorom z izvajalcem začeti 14. februarja, kot smo tudi korektno obvestili na tej spletni strani, vendar izvajalec, Esotech d.d., ki je bil kot najugodnejši ponudnik izbran na javnem razpisu Občine Bovec, ni pristopil k izvajanju del.

Tak odnos izbranega izvajalca do investitorja je seveda nesprejemljiv, zato se Občina Bovec v teh dneh trdo pogaja z omenjenim izvajalcem in bo, če ne bo takojšnjega pristopa k izvedbi del, v naslednjih dneh odstopila od pogodbe, izterjala odškodnino (kot določa pogodba) in izbrala drugega izvajalca.

Investitor je Občina Bovec, investicija je vredna nekaj nad 340.000,00€ in je v celoti financirana iz proračuna Občine Bovec. Gre za odsek od mostu čez potok Gereš do glavnega marketa Mercator, dela pa bodo zajemala izvedbo nove komunalne infrastrukture, vkop vodov za kabelsko televizijo in javno razsvetljavo, utrditev cestišča s preplastitvijo in ureditvijo odvodnjavanja, gradnjo pločnikov za pešce in postavitev nove javne razsvetljave.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi