Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

25. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid

V sredo, 18. oktobra 2017, je potekala 25. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid.

Občinski svetniki so razpravljali in sklepali o ureditvi čiščenja odpadnih voda v naselju Podbela v obliki javno – zasebnega partnerstva z družbo Kamp Nadiža d.o.o., pri čemer investicijo (čistilno napravo in spremljajoče objekte) izvede Kamp Nadiža, Občina Kobarid pa izvede priključitev naselja na zgrajeno čistilno napravo. Po priključitvi na zgrajeno čistilno napravo bo cena čiščenja komunalne in padavinske vode ter omrežnin za naselje Podbela enaka cenam, ki jih Občinski svet Občine Kobarid potrdi za čistilne naprave v lasti Občine Kobarid. Za prebivalce Podbele bo v novembru sklican sestanek na katerem bo investicija ponovno predstavljena.

Občinski svetniki so prisluhnili predstavitvam kandidatov za člane Državnega sveta RS in za kandidata za člana Državnega sveta – predstavnika lokalnih interesov – izvolili Edija Melinca. Za predstavnika (elektorja) v volilno telo za izvolitev članov Državnega sveta pa Darka Rosiča.

Občinski svetniki so dali soglasje k imenovanju Saše Jereb za prokurista za agencijsko dejavnost za Turizem Dolina Soče. Agencijsko licenco zavod potrebuje za zakonito poslovanje na področjih, ki jih zasebne agencije ne morejo pokriti – rezervacijski sistem Feratel, študijske ture (novinarji, poslovni partnerji, ponudniki), MICE (kongresna) dejavnost, booking center za slovenski del poti Alpe Adria Trail.

Skladno z Odlokom o ustanovitvi javnega vzgojno – izobraževalnega zavoda Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid je Občina Kobarid dne 25. 9. 2017 ponovno objavila javni poziv za imenovanje članov Sveta zavoda OŠ Simona Gregorčiča Kobarid, ki je trajal do 3. 10. 2017. Pravočasno so prispeli štirje predlogi, ki jih je preučila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter podala predlog. Svetniki so o predlogu razpravljali in v svet javnega zavoda poleg že imenovanega Darka Smrekarja imenovali Metko Berginc in Zdenko Brešan.

Občinski svetniki so v drugem branju sprejeli Odlok o spremembah Odloka o Občinskem prostorskem načrtu OPN Kobarid, ki v 59. členu, pri opredelitvi dovoljenih posegov pri TIP-1, že dovoljene posege dopolni z gasilskim domom in v 60. členu na novo opredeli velikost objektov za gasilski dom.

V nadaljevanju seje so svetniki v prvem branju obravnavali predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o podeljevanju priznanj in nagrad Občine Kobarid ter se seznanili z analizo turistične sezone z oceno stanja in predlogi nekaterih ukrepov. Pred zaključkom seje so svetniki s strani župana prejeli informacijo o zaključeni Reviziji Računskega sodišča RS o poslovanju Občine Kobarid v letu 2015.

 

 

 

Oglejte si tudi