Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

NA POTI K PONUDBI RAZPRŠENEGA HOTELA

V dolini Trente se rojeva nov turistični produkt, ki bo združeval turistične ponudnike iz celotne trentarske doline. Že pred časom je zamisel o ustanovitvi razpršenega hotela županu Občine Bovec Valterju Mlekužu predstavil idejni oče novosti Peter Della Bianca, jutri, v soboto, 25. 5. 2019, pa bo ponovno zaživelo gostišče v Soči, ki bo prvi pomembni del te zgodbe.

Dosedanje gostišče Andrejc se bo odslej imenovalo Soča – Mystic River, v sredo, 22. 5. 2019, pa so s predstavitvijo posameznih kulinaričnih novosti objekt tudi uradno odprli. Prijaznemu povabilu se je odzval tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je novost navdušeno pozdravil in dejal, da ga veseli zagnanost mladih in uresničevanje njihovih idej tudi v praksi.

»Turizem je zagotovo gospodarska panoga, ki v Občini Bovec ponuja vse več delovnih mest, ta novost pa je še posebej zanimiva, saj bo v končni fazi združevala številne lokalne turistične ponudnike trentarske doline v eno organizirano turistično ponudbo oziroma produkt. Zato še posebej iskreno čestitam pobudnikom in vsem želim veliko uspeha,« je ob odprtju poudaril Valter Mlekuž.

Gostišče Soča – Mystic River bo kot del zgodbe razpršenega hotela Soča ob restavracijski ponudbi nudilo tudi prenočišča z zajtrkom, po besedah Petra Della Biance pa bo delovalo tudi kot rezervacijski center, kjer se bo gost lahko prijavil in odločil za bivanje pri različnih ponudnikih v trentarski dolini, združenih v razpršeni hotel.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi