Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Občina Kobarid razglasila dobitnike nagrad

Na letošnji slavnostni seji Občine Kobarid je bilo ob pestrem kulturnem programu podeljenih pet zahval župana, dve denarni nagradi in plaketa.

 

Najvišje priznanje, plaketo je prejel Slavko Gregorčič za angažirano, prostovoljno, požrtvovalno in nesebično delo na širšem družbenem področju.

 

Denarni nagradi sta šli v roke mešanega pevskega zbora Planinska roža za bogatitev kulturnega utripa in nadaljevanje bogate tradicije zborovskega petja na Kobariškem in turističnega društva Breginj za oživljanje spomina na tradicijo ter bogatitev kulturnega dogajanja v Breginjskem kotu

 

Zahvale pa je župan Občine Kobarid Marko Matajurc podelil Žaku Gomilščku za izjemne športne uspehe na področju gorskega kolesarstva, Janku Volariču za skrb in prizadevno delo na področju prometne varnosti na Kobariškem, prostovoljnemu  gasilskemu društvu Breginj za ure prostovoljnega dela in požrtvovalnost v 40 letih obstoja, Marjanu Gregorčiču za trud in prizadevanje pri uvedbi elektrike na planinah pod Krnom in društvu Poletje v naročju Krna za ambiciozno idejo in izvedbo glasbenega, kulturnega in športnega festivala pod Krnom.

 

Kulturni program so letos oblikujejo kvartet Karik s pesmimi Videl dežele sem tuje, Magdalenca  in Vasovalec, komorna skupina Glasbene šole Tolmin(Rok Kaltnekar, trobenta, Kaja Sokol, flavta, Lara Fortunat, harmonika, Nejc Simčič, kitara, Aljaž Mašera, vibrafon, Leon Benko, bobni), ki je zaigrala G. Faure: Pavana, in pevka Tatjana Mihelj s pesmimi Mlade oči, Sivo mesto in Med iskrenimi ljudmi.

 

Oglejte si tudi