Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Razvoj kolesarstva in pohodništva v Nadiških dolinah vezan tudi na slovensko stran

Včeraj, 29.5. je v Špetru potekal sestanek na temo razvoja kolesarstva in pohodništva v Nadiških dolinah. »Ključno izhodišče razprave je bilo ravno povezovanje s slovensko stranjo, ki se nakazuje z izgradnjo kolesarske povezave med Kobaridom in mejnim prehodom Robič, ter potem naprej na italijanski strani do Čedada,« je poudaril Simon Škvor, direktor Posoškega razvojnega centra, ki se je v družbi kobariškega župana Marka Matajurca dogodka udeležil na povabilo špeterskega župana Mariana Zufferlia.

Del omenjene kolesarske povezave namreč sodi pod okrilje čezmejnega strateškega projekta ADRIONCYCLETOUR, kjer kot partnerja sodelujeta prav Posoški razvojni center in Občina Kobarid. Projekt je med drugim zanimiv tudi zato, ker poleg kolesarske infrastrukture omogoča podporne storitve kolesarskemu turizmu na tem našem skupnem čezmejnem območju.

Zufferli, ki je bil tudi pobudnik sestanka, je nato zamejske župane in deželno svetnico za finance Furlanije - Julijske krajine Barbaro Zilli povabil še k podpisu memoranduma o soglasju za uresničitev čezmejne kolesarske in pohodniške regije, ki se razteza ob reki Nadiži od prelaza Štupca (Podbonesec) vse do Čedada. S tem so zbrani potrdili zavezanost k izvedbi projekta.


vir: prc.si

Oglejte si tudi