Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Namigi za izlet v Kobaridu in okolici

Kobarid je majhno, prijazno mestece v dolini Soče, pod mogočnim Krnom, na stičišču Julijskih Alp, v neposredni bližini meje z Italijo. V kobariško občino poleg mesta Kobarida in okolice sodijo tudi Breginjski kot, Livško, Trnovska soteska – znano središče raftinga in kajakaških podvigov – ter čudovite gorske vasice pod Krnom, Drežnica, Vrsno in Krn.

 

Tako kot ostali kraji v dolini Soče se tudi na Kobariškem pohvalimo z izjemno naravno dediščino in široko paleto možnosti za preživljanje aktivnih počitnic. Na prvem mestu je prav gotovo Soča, saj je za kajakaše in ljubitelje vsega lepega najlepši del smaragdne reke prav Trnovska soteska.

 

Namigi za izlet v Kobaridu in okolici:

 

Kobariška zgodovinska pot: atraktivna pot skozi kobariško zgodovino in naravo. Italijanska kostnica – arheološko najdišče Tonocov grad – soteska Soče – slap Kozjak – Napoleonov most –  muzej sirarstva – Kobariški muzej. Vsaj del te poti priporočamo da prehodite pred ali po kosilu v eni izmed odličnih kobariških restavracij.

 

Breginjski kot: Podbela – Napoleonov most – najzahodnejša vas Robidišče – Logje – staro vaško jedro v Breginju; primeren kolesarski izlet za telesno dobro pripravljene obiskovalce. Seveda ne smete izpustiti osvežitve v eni najtoplejših alpskih rek – Nadiži. 

 

Vasi pod Krnom: izlet v Drežnico, ki si ga lahko popestrite z ogledom zasebne zbirke iz 1. sv. vojne in obiskom Koseških korit, ali skozi vas Vrsno, gostoljubna rojstna hiša Simona Gregorčiča, naprej v vas Krn in na planino Kuhinja. Obe možnosti sta tudi izhodišči za vzpon na Krn. Slikovit in manj zahteven je vzpon iz vasi Krn na razgledni Mrzli vrh.

 

Livek in Kolovrat: muzej I. sv. vojne v naravi in eno najbolj razkošnih razgledišč – na eni strani Tržaški zaliv, na drugi Julijske Alpe. Panoramski slemenski cesti lahko s kolesom z Livka sledimo v Tolmin ali pa vse do vinorodnih briških gričev. Na Livškem se lahko sprehodite po novi tematski poti, ki zajema zgodovinske in kulturne znamenitosti, med njimi Nježno hišo v Jevščku, ohranjeno staro domačijo s tipično arhitekturo, pokrito s slamo in črno kuhinjo. 

 

Namig: v turistično – informacijskih centrih v dolini Soče in pri partnerjih je obiskovalcem za nakup na voljo destinacijska kartica Doline Soče, ki vam ponuja še ugodnejše raziskovanje znamenitosti in uporabo javnih prevozov. 

 

Več namigov o izletih in dodatne informacije:

Turizem Dolina Soče - Turistično informacijski center  Kobarid
Trg svobode 16, 5222 Kobarid
tel.: +386 5 38 00 490, e-mail: info.kobarid@dolina-soce.siwww.dolina-soce.si

 

Oglejte si tudi