Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Prve male čistilne naprave v občini Kobarid že pripravljene na meritve

Občina Kobarid je 31. marca 2022 na svoji spletni strani objavila Javni razpis za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav na območju občine Kobarid za leto 2022, ki je odprt do 15. oktobra 2022. Za ta namen je v proračunu zagotovljenih 50 tisoč evrov.

Občina s sofinanciranjem vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav spodbuja lastnike objektov, da pristopijo k ustrezni ureditvi načina odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda ter posledično k čistejšemu okolju na območjih izven meja aglomeracij oziroma na območjih, ki niso opremljena z javno kanalizacijo in to tudi ni predpisano. Sem spadajo naselja: Robidišče, Logje, Homec, Stanovišče, Borjana, Robič, Libušnje, Krn, Koseč, Jezerca, Gornje Drežniške Ravne, Livške Ravne, Jevšček, Avsa, Piki, Perati, Plohi, Šturmi, kot tudi:

- stanovanjske stavbe znotraj poselitvenih območij, kjer je zgrajena javna kanalizacija, vendar priključitev na javno kanalizacijo, na podlagi izjave izvajalca lokalne gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode v občini Kobarid, tehnično ni izvedljiva ali ekonomsko ni upravičena;

- za dokončanje novogradnje stanovanjske stavbe, ki so izven in  znotraj meje aglomeracije, v primeru, da javno kanalizacijsko omrežje in čiščenje komunalne odpadne vode še ni zgrajeno.

Še je čas, da občani pristopite k ureditvi male čistile naprave in izkoristite sofinanciranje s strani Občine Kobarid. Za več informacij lahko pokličite na Občino Kobarid, 05 38 99 200.


Oglejte si tudi