Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Odlaganje azbestcementnih gradbenih odpadkov

Občinski svet Občine Kobarid je na 12. redni seji dne 2. 7. 2020 sprejel Pravilnik o brezplačnem odlaganju odpadnih azbestcementnih gradbenih izdelkov z objektov na območju občine Kobarid na Zbirnem centru Volče. 

Upravičenci brezplačnega odlaganja azbestnih odpadkov so investitorji obnove ali odstranitve stanovanjskih, gospodarskih ali poslovnih objektov, ki se nahajajo na območju občine Kobarid. 

 

Pod azbestcementne gradbene odpadke sodijo:

  • odpadne strešne azbestcementne kritine,
  • odpadne cevi iz azbestnega cementa,
  • odpadne azbestcementne fasadne plošče.
  •  

Upravičenci sami poskrbijo za dostavo ustrezno zaščitene azbestne odpadke na odlagališče. Ustrezno zaščiteni azbestcementni odpadki so  odpadki, ki so pakirani v skladu s predpisi, ki urejajo ravnanje z odpadki, ki vsebujejo azbest (naloženi na palete in dobro zaviti v folijo oziroma zloženi in zaprti v vrečah). 

Ob odlaganju azbestcementnih odpadkov na deponiji se izpolni evidenčni list s podatki upravičenca (ime, priimek in naslov), podatki prevoznika in podatki lokacije nastanka azbestnega odpadka (parcelna številka in številka stavbe, kjer so odpadki nastali).

 

Upravljalec odlagališča odpadke stehta in poda poročilo z vsemi podatki občini Kobarid. Občinska uprava Občine Kobarid preveri pravilnost podatkov in potrdi izvor odpadkov v občini Kobarid, ki v zakonsko določenem roku poravna račun za odlaganje odpadkov. V primeru ugotavljanja neresničnih podatkov v postopku pridobitve brezplačnega odlaganja azbestnih odpadkov je dolžan upravičenec ali zanj oseba, ki azbestne odpadke pripelje na odlagališče, poravnati stroške odlaganja azbestnih odpadkov na podlagi računa, ki ga izstavi upravljavec odlagališča.

 

Sredstva za plačilo stroškov odlaganja azbestnih odpadkov v višini 3 tisoč evrov so zagotovljena v Proračunu Občine Kobarid za leto 2020. Odlaganje na strošek občine je možno do porabe sredstev. 

 

Za več informacij lahko pokličete na tel.št. 05 38 99 200 (Jernej Bric)

 

 

 

 

Oglejte si tudi