Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Obvozna cesta med Kobaridom in Trnovim ob Soči

V zaključni fazi je tudi ureditev nekdanje prometne povezave med spodnjim in zgornjim delom Soške doline, ki so jo do nedavnega uporabljali kolesarji, pešci in lastniki tamkajšnjih parcel. 

 

Naročnik del DRSI je staro makadamsko cesto, ki pelje mimo Kampa Lazar in se na glavno cesto priključi nad tolmunom Otona uredil in preplastili z asfaltom ter s tem pripravil obvozno cesto, ki bo služila kot razbremenila cesta za osebna vozila, ko bodo, predvidoma prihodnje leto, stekla gradbena dela na glavni cesti Kobarid – Bovec. S tem bo omogočen obvoz za osebna vozila. 

 

Na trasi dolžine 2.480 metrov je urejeno odvodnjavanje, na nekaterih odsekih je razširjena cesta, urejena je kabelska kanalizacija in revizijski jaški za elektrovode, obnovljena je kabelska kanalizacija za telekomunikacijske vode, postavljene so nove oporne konstrukcije in urejeni so podporni zidovi. 

 

Projekt v vrednosti 1,7 milijona evrov v večini financira DRSI (dobrih 1,3 milijona evrov), preostanek pa Elektro Primorska, ki je sočasno z ureditvijo ceste uredil izgradnjo in vkop kabelske kanalizacije za nov kablovod. 

Oglejte si tudi