Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Spominska obeležja tajnim skladiščem orožja

17.maja je minilo 30 let od ustanovitve Manevrske strukture narodne zaščite. V spomin na to obletnico so v soboto, 19. septembra 2020 na Drežniškem odkrili spominske plošče trem tajnim skladiščem orožja, v Drežniških Ravnah, Drežnici in na Koseču.
 

Spominske plošče je postavilo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Gornje Posočje, v sodelovanju z Občino Kobarid in Krajevno skupnostjo Drežnica.

Ob odkritju spominskih plošč so o takratnih dogodkih spregovorili Vojko Štih, član občinske MSNZ za Tolminsko, namestnik občinskega načelnika MSNZ Vinko Gabršček in občinski načelnik MSNZ Vito Berginc. Na vseh lokacijah se je orožje za enote TO, ki so bile vpoklicane v vojno, hranilo od januarja do 26. junija 1991. 

Odkritju spominskih plošč je sledila prireditev s kulturnim programom, na kateri je bil slavnostni govornik Drago Vidrih, takratni načelnik MSNZ za Severno Primorsko. Zbrane je pozdravil in nagovoril župan Občine Kobarid Marko Matajurc, ki je prisostvoval tudi odkritju spominskih plošč.

Oglejte si tudi