Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Nagovor župana: "Ostajamo optimisti! Še vedno pa velja, ostani doma. Ostani zdrav."

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

 

preživljamo četrti teden odkar se je življenje spremenilo oziroma lahko bi rekli obrnilo na glavo. Javno življenje se je povsem ustavilo in ljudje v veliki večini ostajajo doma.

 

Dnevno spremljamo situacijo v svetu in doma. Stanje se dnevno spreminja in napovedi so različne, zato težko napovemo, kdaj se bo naše vsakdanje življenje spet vrnilo na stare tire. Verjamemo pa, da bo prišel dan, ko si bomo spet segli v roke, skupaj spili kavo in obiskali trgovino brez zaščitne maske na obrazu. Otroci bodo spet odšli v šolo in vrtec, na otroških igriščih bo ponovno zavladal otroški smeh. Do takrat pa moramo še vedno upoštevati navodila in ukrepe, ter v čim večji meri ostati doma.

 

V občini Kobarid zaenkrat še ne beležimo okužbe s koronavirusom, kar me navdaja z optimizmom. Za to ste zaslužni vsi občani in občanke, ki dosledno upoštevate navodila in ukrepe in želim si, da tako ostane tudi v prihodnje.

 

Poveljnik Štaba Civilne zaščite občine Kobarid skupaj z ekipo dnevno skrbi, da se aktivnosti na terenu izvajajo za varno življenje občank in občanov.  

 

Z aktivnostmi in v pomoč občanom in občankam smo nadaljevali tudi v preteklem tednu. Po zgledu številnih občin smo tudi v občini Kobarid do preklica uvedli brezplačno parkiranje na plačljivih parkirnih mestih v centru kraja ter plačevanje nadomestila za uporabo urejenega dostopnega mesta Zaročišče premaknili na kasnejši termin.

 

Na občino smo prejeli večjo količino zaščitnih (kirurških)  mask za enkratno uporabo in jih že razdelili med tiste, ki so dnevno v stiku z ljudmi. V teku je tudi šivanje pralnih mask za večkratno uporabo. Maske šivajo šivilje iz občine Kobarid in bodo razdeljene po gospodinjstvih v občini.

 

S strani podjetja TKK Srpenica smo brezplačno prejeli razkužila za roke, ki jih bomo v prvi vrsti razdelili službam v zdravstveni dejavnosti, gasilcem, pomoči na domu, operativnim službam Civilne zaščite. Ob tej priložnosti se v imenu Občine Kobarid in Štaba Civilne zaščite Občine Kobarid iskreno zahvaljujem podjetju TKK iz Srpenice za donirana razkužila. 

 

Konec tedna je tudi na Kobariškem potekalo preverjanje spoštovanja Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin. Izvajali so ga predstavniki Civilne zaščite Občine Kobarid, medobčinska redarska služba in policija. Kršitev ni bilo ugotovljenih za kar se vsem skupaj zahvaljujem.

 

Stanje se dnevno spreminja in v občini Kobarid aktivnosti sproti prilagajamo v dobro občank in občanov. Ostajamo optimisti!  Še vedno pa velja ostani doma. Ostani zdrav.

 

Marko Matajurc, župan

Oglejte si tudi