Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Kobarid ob prihodu Miklavža zažarel v soju tisočih lučk

Na tradicionalni Miklavžev sejem se je tudi letos v Kobaridu zbrala lepa množica ljudi, zlasti najmlajši so z nestrpnostjo pričakali prihod prvega od dobrih mož v prazničnem decembru, ki jih je v osrednji cerkvi nagradil, preden so se odpravili uživat med stojnice in praznično okrašen kraj, v katerem je letos poleg osrednje smreke postavljenih še 15 malih smrečic, ki ob večernih urah zažarijo v prazničnih lučkah.

 

Kobariška občina se je letos odločila za okrasitev z drevesci, ki bodo občane razveseljevala do prvih januarskih dni,  v nekoliko drugačni okrasitvi od prejšnjih let pa so občani prvič lahko uživali prav na Miklavžev večer, ko turistično društvo pripravi tudi osrednji sejem. Letos je na stojnicah na prireditvenem prostoru, ki služi tudi kot majhna tržnica v poletnih mesecih in kjer je tudi letos zasijala Miklavževa smreka, razstavljalo in prodajalo prek 30 lokalnih ponudnikov, po njihovi zaslugi pa je imela praznična okrasitev kraja še večji obseg, saj so vsi stojnice še dodatno okitili s prazničnimi lučkami. 

 

Občane je tokrat pozdravil podžupan Marko Miklavič, ki je Miklavža pobaral, kako so se letos odrezali najmlajši občani in izvedel, da bi si takšne lahko želela vsaka občina. »Danes je dan, ko se tudi uradno začenja praznični december in upam, da ga boste vsi v miru in spokojnosti preživeli. Pri Občini Kobarid smo se odločili, da spremenimo koncept okrasitve in Kobarid bolj bogato okrasimo, kot vidite je letos res zelo lep. Upam, da boste uživali vam bo tudi novo koledarsko leto prineslo obilo dobrega,« je nagovoril zbrane, ki so uživali še dolgo v večer ob zvokih domače glasbene skupin Johnny Bravo.

Oglejte si tudi