Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Nova plezalna pridobitev v telovadnici

Ponudba športnih aktivnosti v kobariški občini je odslej še bogatejša, saj so tudi uradno odprli plezalno steno na galeriji telovadnice v Kobaridu, na kateri bodo med tednom potekali tečaji za vse, ki jih plezanje zanima, sicer pa jo bo mogoče preizkusiti tudi v lastni režiji.

 

Izredno lepa pridobitev, s katero se je izkoristil tudi prazen prostor na galeriji, bo omogočala vadbo različnih stopenj, Benjamin Kodele iz Vipave, ki se s plezanjem ukvarja tako rekoč celo življenje,  pa je bil presenečen, na kakšen odziv je naletela ponudba plezalnega tečaja. V dveh dneh je namreč prejel že 50 prijav, pričakovati je, da se bo številka še povečala, zato se je odločil, da bo po prvem srečanju s tečajniki presodil, kako bo oblikoval skupine in v katerih terminih bodo vadili.

»Prilagodili se bomo njihovim željam, vkolikor nekdo hodi na atletiko ali nogomet ali kaj tretjega, se bom potrudil, da njegov plezalni termin ne bo v istem času,« pravi Kodele. Za zdaj sprejemajo vse, starejše od 6 let, če pa bo dovolj zanimanja med mlajšimi (vsaj 10 otrok), bo tudi zanje oblikoval posebno skupino. Vadbe bodo načeloma potekale dvakrat tedensko po poldrugo uro, cena je 25 evrov, na voljo pa bo tudi ponudba za vadbo enkrat tedensko za vse, ki nimajo dovolj časa. »Bodo pa termini za otroke najprej na vrsti, za starejše pa v večernih urah,« pojasni Kodele, ki ga je prvi dan v kobariški telovadnici pozdravil tudi župan Marko Matajurc.

"Takšne pridobitve so več kot potrebne in izredno sem zadovoljen, ko zdaj vidim, kaj je nastalo od trenutka, ko se je Benjamin oglasil pri nas in nas vprašal, ali smo zainteresirani za plezalno steno. Zanimanje za plezanje je v naši občini, pa tudi sicer v regiji zelo veliko, o tem tudi prej nisem dvomil, zdaj pa sem še toliko bolj vesel, da smo ponudbo športnih aktivnosti razširili," je dejal Matajurc.

Prijave in vsa vprašanja sprejemajo na prostiplezalec@gmail.com oziroma na telefonsko številko 041 353 275.

Oglejte si tudi